Tehnički kutak > Tuning skutera

Home made rezonantni auspuh

<< < (14/23) > >>

dr.mrgood:
Mali update: danas nakon sto sam popravio leovince zx i stavio ga na skuter, promijenio sam rolice na 4.8 grama, kao sto se i preporuca za piaggio i zx. Motor ide mrvicu slabije nego sa mojim auspuhom, s tim da je moj auspuh dosta startniji. Ali i dalje mi je nemoguce postici krajnju brzinu vecu od 70 kmh. Zakljucak je da nema dovoljne kompresije u cilindru, posto se ja vozim na cilindru i klipu koji su zalijepili, s tim da sam cilindar malo pocistio a na klip samo stavio nove karike. Isti taj cilindar je presao 23000 km, a kompresija je takva da mogu rukom zakurblati bez problema. Ovo je ujedno i odgovor na sve moje probleme: moj auspuh je sasvim dobar (cak i bolji od zx-a), ali mi cilindar ne valja. Nista, ide gore uskoro dr.evo 70 ccm, i fergazer dellorto 17.5, pa da vidimo, Necu odustat dok motor ne bude isao barem 90 kmh po njegovom satu.

gokiSP:
Investiraj u LC getribu. Tvoja AC getriba je nešto kraća i to ti je jedan od razloga zašto ti je teško postići veću krajnju brzinu.

dr.mrgood:

--- Citat: gokiSP - 25 Studeni, 2012, 21:57:00 ---Investiraj u LC getribu. Tvoja AC getriba je nešto kraća i to ti je jedan od razloga zašto ti je teško postići veću krajnju brzinu.

--- Kraj citata ---

Moze biti, ali prije nego sto je zalijepio sa serijskim auspuhom je isao 75 po svom satu. Dok sada sa ZXom ide 5 kmh manje. Po meni bi trebao ici barem 80 kmh po satu od skutera. Jedino objasnjenje je to da je cilindar u banani (sto i jest, badava mu nove karike) i da nema kompresije, a to dokazuje i to sto kurbla dosta lako propada, i to toliko da je skuter moguce zakurblati i rukom. To sam skuzio neki dan kad mi je bio jedan frend kod mene sa svojim skuterom, treba dobro nagazit nogom da ga zakurblam, kompresija mu je super (za razilku od moje).

gokiSP:
Onda svakako zamijeniti termo grupu. Moj savjet ti je da uz taj kit staviš i LC getribu i lenarnu polutku. Skuter bi vjerujem išao dobro i nešto više u krajnjoj nego sa AC getribom, a linearna polutka bi malo ispeglala međuubrzanja.

dr.mrgood:
Ma ide gore dr. evo gus i dellorto 17.5.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju