Tehnički kutak > Tuning skutera

Home made rezonantni auspuh

(1/23) > >>

dr.mrgood:
Mnogi su me razuvjeravali, i pricali da je to nemoguce, ali nakon izracuna uz pomoc 3 programa, i malo volje, odlucio sam se na izradu auspuha za svoj Piaggio Liberty. Slike iz procesa izrade nemam, pa nitko ne odaje svoje tajne, zar ne  :) . Salim se, nisam slikao jer je to u biti vrlo jednostavno ako imate nacrt. Za izradu sam koristio hladno valjani lim debljine 0.8 mm. Najvise sam se namucio sa izradom prigusivaca, ali je vrijedilo, jer auspuh izgleda mrak, kao sto mozete vidjeti na slici:

njezni:
Svaka čast, odlicno

dr.mrgood:
Hvala, hvala  :) . Ipak sam prije svega bravar. Puno veci problem mi je bio prigusivac, tj. njegov dizajn. Morao se moci rastavljati tako da se danas-sutra moze promijeniti vuna u njemu. 2 dana sam ga " mijesio" ali sam na kraju uspio.

neven92:
sve je to super al jel to funkcionira ko prava reza?   :)

dr.mrgood:

--- Citat: neven92 - 01 Studeni, 2012, 12:27:22 ---sve je to super al jel to funkcionira ko prava reza?   :)

--- Kraj citata ---

Hehe, ocekivao sam ovo pitanje. Funkcionira, jer je racun pravljen po mjerama za moj cilindar. Doduse, start mu je nikakav, jer bi trebale ici lakse rolice unutra. cini mi se da su originalne za Piaggio Liberty 6.5 grama, ja planiram staviti 4.5 ili cak 4. Ali nakon slabog starta, tocno se osjeti kada auspuh da svoj sut, tj. kada pocne rezonirati. Trebao bi se eventualno poigrati i sa federima kvacila.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju