Tehnički kutak > Tuning skutera

Home made rezonantni auspuh

<< < (12/23) > >>

dr.mrgood:
Pojavio mi se problem, naime skuter ne zeli normalno raditi u leru. Radi normalno tek kada je ler gas zavrnut skroz do kraja. Da li pita vecu diznu i koju bi bilo najbolje staviti ? Karburator je weber 12, a dizna u njemu je serijska 63. Karburator nema nikakav limic, a airbox je normalan serijski, mada sam ja sam stavljao neku spuzvu unutra umjesto serijske, jer se ona raspala. Dok je serijski auspuh bio gore, sarafic za smjesu je morao biti odvrnut otprilike 3 i pol, 4 kruga da bi skuter normalno radio (kao da mu je falilo zraka). Ali tada je ler gas bio u normalnom polozaju.

walkay:
Izgleda da ti nesto nije u redu, kad zatvoris saraf za cok, trebao bi se ugasiti na leru, a ne raditi dalje, a smjesa je uvijek 1,5-2 kruga uljevo! Rastavi karb i ocisti, mozda ti se igla ne vraca na mjesto...

dr.mrgood:

--- Citat: walkay - 13 Studeni, 2012, 00:26:39 ---Izgleda da ti nesto nije u redu, kad zatvoris saraf za cok, trebao bi se ugasiti na leru, a ne raditi dalje, a smjesa je uvijek 1,5-2 kruga uljevo! Rastavi karb i ocisti, mozda ti se igla ne vraca na mjesto...

--- Kraj citata ---

Ja mislim da me nisi dobro razumio, jer vijak ler gasa cim je vise zasarafljen, ler gas je veci, barem je tako na mom weberu. I nedavno sam cistio karburator, i nakon toga sam najmanje 5 puta sve provjeravao, ali i dalje se ovo desava. Falsi zrak nije, jer kad rukom zatvorim dovod zraka na airboxu, skuter se ugasi. Semerinzi su u redu, provjerio neki dan. Kao sto rekoh, sa serijskim aupuhom ler je bio u normalnom polozaju, a vijak smjese sam morao odvrnuti negdje 3 i pol kruga da bi skuter normalno radio i normalno spustao gas. Ako bi mi bio na 2 kruga, radio je on ok, ali bi mi gas kasnio, tj. nije spustao obrtaje.

stipe:
definitivno nabavi della 17,5 , to sam i na svom imao, zajedno sa gianellijem, pun pogodak...

taj weber se pokazao kao dosta los karb, bar meni...

Iwo SR Tuono:
kupi dell 17,5 al ne s pjađa nego malossi pakiranje ili original da dobiješ veće mogućnosti štelanja

inače dobro obavljen posao, od inoxa i zavarivanje tigom sa filler elektrodom bi dalo jako čvrst lonac a ako želiš tiši zvuk napravi prigušivač ovog promjera ali malo duži samo i to je to

svaka čast na trudu

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju