Tehnički kutak > Garaža

runner 50 -beba-

<< < (23/45) > >>

Drnda:
koji se skuter ne vozi pun gas.. pustis da se malo ugrije i ne pustas dok ne treba stati nista mu nece biti,2t masinama za razliku od 4t i odgovara full gas ... bitno da se ne pregrijava ili pothladjiva... ali opet, to je stvar ustelanosti skutera i ispravnosti rashladnog sistema...
bez brige nista mu nece biti makar se vrtio na 11 tisuca cijelo vrijeme

Grale:

--- Citat: ljubo46 - 18 Studeni, 2012, 13:45:58 ---ma to će se već malo teže desit mislim da je onda na optimumu jer ako ima termostat nema pothlađivanja ako mislimo da je vani neka normalna temp..

--- Kraj citata ---
Naravno,ako je sve ispravno,nema problema :icon_thumright:

steeef:
ma kakvih 15 km ful gasa,to je nist..
isli smo frend i ja za osijek,ja na vxru on na 50 cc runneru sa zxom i polini speedom,stali smo jednom na kavi pol sata,svih 200 km njegov runner je bil na ful gasu a temperatura je bila na cetvrtini kae skroz normalno za stari runner 50 cc,s tim dae bil 8.mj i temperafura oko 30 stepena,pa ganjanja po gradu isto tak.

[R]UNNE[R]:
.

ljubo46:

--- Citat: [R]UNNE[R] - 18 Studeni, 2012, 13:57:02 ---pa naravno da mu nece nista bit ali nije zdravo za mašinu,dobro,ali kako mi objašnjavate da se motor grije na xy temperaturi npr. 50 stupnjeva i temepratura rashladne tekućine je bubam bzvz 25 stupnjeva i ti kad ga neprestano kolješ šta se temepratura rashladne tekućine nece povecat,po vašem se smanjuje "sto ga vise koljes bolje se hladi",ljubo oces se tio bolje hladit da moras trcat ko Bolt na 100m za 10sec ili da to otrčiš za minutu.. ;)
A jos uz to većina pedesetki ima mali hladnjak bez ventilatora, pa i logično je da ce se više grijat ako ga stišćeš..  :dontknow:
Niko nije rekao da ce se motoru nesto posebno desit,ali je poželjno ako se motor počmne grijat preko pola da se malo stane i ostavi motor na leru da radi da procirkulira rashlada tekućina jer ako se ugasi radimo suprotan efekt od onog kojeg želimo jer prestaje cirkulacije rashladne tekućine i samim time to također nije zdravo za motor, i također je požejno ostavit motor par minuta da vrti na leru jer ce samim time procirkulirat tekućina i ohladit se  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---
kužim na šta misliš ali to vrijedi za neke druge stvari, ali ne i za 2taktne 50-tke...nakon duže vožnje na full gasu ne vjerujem da ce ic preko pola temp

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju