Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Novi piaggio fly 50 4t 4v  (Posjeta: 14031 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duje1964

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Novi piaggio fly 50 4t 4v
« : 23 Listopad, 2012, 10:15:03 »
Namjeravam kupiti novi piaggio fly 50 4t 4v,jer osim dizajna interesira me kako se ponaša novi 4 taktni motor u radu.Želim da mi pomognete na ovaj način.Pozdrav.

Offline SRAD

• moderator
  • Tržnica : (+2)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Trogir
  • Moj Skuter: SP 180, Supermoto
  • MojSetup: SabijatoR
  • MojSpuh: Malossi
Odg: Novi piaggio fly 50 4t 4v
« Odgovori #1 : 23 Listopad, 2012, 17:27:44 »
Namjeravam kupiti novi piaggio fly 50 4t 4v,jer osim dizajna interesira me kako se ponaša novi 4 taktni motor u radu.Želim da mi pomognete na ovaj način.Pozdrav.

Piaggio je provjeren proizvod bez obzira o kojoj mašini se radi, razlika naspram verziji sa 2 ventila je u razvodu odnosno nova ima 4 ventila i dalje koristi jednu bregastu. Ventili se kad je predviđeno štelaju malim pločicama ispod klackalice a ne na vijak kao što je to kod verzije sa dva ventila. Mašina je 90% ista što znači da je dobro.
Servis skutera i motora, kompletni tuning

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 23 Listopad, 2012, 17:29:34 »
znači samo razlika u glavi?

Offline SRAD

• moderator
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Trogir
  • Moj Skuter: SP 180, Supermoto
  • MojSetup: SabijatoR
  • MojSpuh: Malossi
« Odgovori #3 : 23 Listopad, 2012, 19:39:27 »
znači samo razlika u glavi?

Vjerovatno termo grupa i još pokoji dijelovi, baza mašine je ista.
Servis skutera i motora, kompletni tuning

Offline nikola89

• forumski pješak
  • *
  • Moj Skuter: Piaggio Fly 4t4v
« Odgovori #4 : 27 Listopad, 2012, 12:38:38 »
evo duje u mene taj motor :) ako te bilo kaj zanima samo pitaj...  :icon_thumright:

Offline duje1964

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #5 : 27 Listopad, 2012, 18:05:39 »
Kaži Nikola,da li si zadovoljan,kako vuče u odnosu na 2 taktaše kako piše,i ostalo.Pozdrav.

Offline nikola89

• forumski pješak
  • *
  • Moj Skuter: Piaggio Fly 4t4v
« Odgovori #6 : 27 Listopad, 2012, 20:17:32 »
Ja sam zadovoljan, imal sam neke probleme jer je sestra odma pala prvi tjedan u prvom zavoju, ali ti problemi su više vezani uz ovlaštene servise nego skuter :) Poskidao blokade, namučil se s tim isto, jer opet ljudi u ovlaštenim servisima naprave posel polovično, ide 70 po satu, ubrzavanje solidno, kad kažem solidno normalno da ne vuče ko renomirani dvotaktaši, ali povuče sasvim ok... Mogu ti ga usporediti s starim fly-em kojeg sam probal i s baotianom kaj se tiče četverotaktaša, oni mu kaj se tiće performansi nemogu parirat, susjed ima sp2 koji je stari i lik ne pazi na njega, prije je išel bolje, sad ta 2 motora idu otprilike isto... Ja sam ga probal po uzbrdicama malo tu po zagorju prepelati i ide ok, kad sam samo ja gore, ali vidi se da bi mu još malo snage dobro došlo... Ako ga posle misliš malo tunirat ili nekaj nemoj to uzimat, za grad je odličan, promet pratim bez problema. Sve u svemu može zadovoljiti tvoje potrebe jako dobro ako ne tražiš neku jurilicu... Potrošnja sa serijskom diznom ti je nešto više od 2.5 l...

Offline duje1964

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #7 : 27 Listopad, 2012, 21:15:42 »
O.k Nikola,hvala ti.

Offline BOBO

• forumski pješak
  • *
  • Moj Skuter: piaggio 4t4v
« Odgovori #8 : 28 Listopad, 2012, 15:31:03 »
Ja sam zadovoljan, imal sam neke probleme jer je sestra odma pala prvi tjedan u prvom zavoju, ali ti problemi su više vezani uz ovlaštene servise nego skuter :) Poskidao blokade, namučil se s tim isto, jer opet ljudi u ovlaštenim servisima naprave posel polovično, ide 70 po satu, ubrzavanje solidno, kad kažem solidno normalno da ne vuče ko renomirani dvotaktaši, ali povuče sasvim ok... Mogu ti ga usporediti s starim fly-em kojeg sam probal i s baotianom kaj se tiče četverotaktaša, oni mu kaj se tiće performansi nemogu parirat, susjed ima sp2 koji je stari i lik ne pazi na njega, prije je išel bolje, sad ta 2 motora idu otprilike isto... Ja sam ga probal po uzbrdicama malo tu po zagorju prepelati i ide ok, kad sam samo ja gore, ali vidi se da bi mu još malo snage dobro došlo... Ako ga posle misliš malo tunirat ili nekaj nemoj to uzimat, za grad je odličan, promet pratim bez problema. Sve u svemu može zadovoljiti tvoje potrebe jako dobro ako ne tražiš neku jurilicu... Potrošnja sa serijskom diznom ti je nešto više od 2.5 l...
   Gdje su mu blokade ? Kažeš da si se namučio sa njihovim skidanjem , znači li to da prije tehničkog imaš poprilično posla da ih vratiš??

Jesi li probao otići na neku dužu turu?? Mislim 50km ili više.
  Kakvi su to problemi sa ovlaštenim servisima koje spominješ?
« Zadnja izmjena: 28 Listopad, 2012, 15:37:42 BOBO »

Offline duje1964

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #9 : 30 Listopad, 2012, 14:35:12 »
Znači ipak igra piaggio fly 50 2t.Zanimljiv je jer je na akciji,košta oko 10 000 kn,a čuo sam različita mišljenja o njemu,zadnje je da je taj motor od 50 2t prespor a ovdje na forumima čitam da je dobar.Zato molim one koji ih imaju da mi kažu svoja iskustva.Hvala i pozdrav.

Offline Jump33r

• maxi forumaš
  • Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #10 : 30 Listopad, 2012, 15:51:18 »
Znači ipak igra piaggio fly 50 2t.Zanimljiv je jer je na akciji,košta oko 10 000 kn,a čuo sam različita mišljenja o njemu,zadnje je da je taj motor od 50 2t prespor a ovdje na forumima čitam da je dobar.Zato molim one koji ih imaju da mi kažu svoja iskustva.Hvala i pozdrav.

iman doma jedan takav primjerak i samo cu ti rec da me fly 4t sa polini varimaton ostavlja uzbrdo i po ravnome,.. ide oko 60 u dvoje, a nizbrdo priko 72 nece da ga jebes,..

sta ti znaci da je dobar? Ovjes,ponasanje u voznji,brzina,kocnice i na kraju dizajn se nemoze usporedivat sa nekim drugim motoron iz piaggio grupacije,.. zato mu je i cijena takva kakva je
Uglavnom ja kad bi sebi uzima, radije bi platija nekih 12-13 kila kuna i kupija fly 100. Bar znas da moze povuc i postic neku brzinu,.. al vecina kad kupuje nema tu kategoriju pa se odluce za 50ccm,.. iako cisto sumnjan da bi te policija zajebavala radi toga

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Novi piaggio fly 50 4t 4v
« Odgovori #11 : 30 Listopad, 2012, 15:58:16 »
Ja sam vozio zip 100 i to je cisti promasaj. Ide ravno 80 i ni km vise. Ide ko runner 50 sa zx-om. Preslabo da bi za to isao polagati kategoriju;D

Offline Jump33r

• maxi forumaš
  • Brale
Odg: Re: Novi piaggio fly 50 4t 4v
« Odgovori #12 : 30 Listopad, 2012, 16:13:07 »
Ja sam vozio zip 100 i to je cisti promasaj. Ide ravno 80 i ni km vise. Ide ko runner 50 sa zx-om. Preslabo da bi za to isao polagati kategoriju;D

a tako je kod svakog 100ccm 4t, al bar imas osjecaj da povuce i da moze,.. ja san ima osjecaj i da je nestabilniji i gori za vozit od 50ccm
A i na kraju manje i potrosi od 2t, naravno da mu se neisplati polagat za to. Nisu svi plavci stoke valjda ce mu progledat kroz prste  :toothy11:

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #13 : 30 Listopad, 2012, 16:47:00 »
zip stotka je pravi skuter za projekt..velka tablica i mašina leader 125 ili 200 pa da vidiš veselja..najde se za male pare i složi da ide mnogo fino.
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline duje1964

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #14 : 30 Listopad, 2012, 16:56:40 »
Još mi nitko nije odgovorio kakav je piaggio fly 50 2t, i da li bi prije kupio njega ili novi 4t 4v.

Offline ivanm

• maxi forumaš
Re: Novi piaggio fly 50 4t 4v
« Odgovori #15 : 30 Listopad, 2012, 16:58:49 »
Dobar je 2t. Ali trosi dosta vise od 4t. Brzi je ali vise trosi i ide na mjesavinu za razliku od 4t koji ide na cisti benzin.

Offline Jump33r

• maxi forumaš
  • Brale
« Odgovori #16 : 30 Listopad, 2012, 19:38:56 »
Još mi nitko nije odgovorio kakav je piaggio fly 50 2t, i da li bi prije kupio njega ili novi 4t 4v.

ja bi uzeo 4t, kao sta san vec napisa razlika u brzini je nikakva,.. a i potrosnja je manja

Offline SixPack

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #17 : 29 Studeni, 2012, 17:22:27 »
Fly 50 4t 4v vs. 2t AC sa katalizatorom, snaga im je identična i tu su negdje, maksimalna također, Fly troši 1,5-2 litre manje.

Moje je jedino mišljenje: ak 50ccm onda 2T! :icon_thumright:
Skuter ide kao 2t sa katalizatorom, drugim rječima ne ide niš, sam smetaš na cesti...
Na 2T AC se makne kat. i stavi drugi spuh, i onda ide onak kak bi svaki skuter do 50ccm trebao ići da se možeš normalno voziti u prometu, i više od toga ak je sve dobro uštelano nije potrebno. :icon_thumright:
Ako na 2T ne biš nikako mijenjao spuh onda svakako uzmi Fly4t, jer nema drugog razloga za 2t kad im je snaga ista.
Na Fly računaj dodatno na servisu: zamjena ulja, štelanje ventila (kad je vrijeme)
Na 2T je minus: skoro duplo veća potrošnja, al zato nemaš tu šta puno održavati.

Meni je na Stalkeru 2t AC, znači ista mašina i onaj stari Piaggiov spuh sc08 bez katalizatora. Sa drugim spuhom i kad se uštela prijenos kak treba, usporedba je takva da nema nikakve usporedbe. To najbolje vidiš kad dođeš na brdo, jer tu se poznaju junaci :icon_thumright:
Prije sam bio smetalo u gradu, sad sam prvi na svakom semaforu, ide mi malo lošije od 125 4t 2V AC tak da sam ti sve rekao, al kažem, treba jako dobro uštelati. Potrošnja mi je 2litre veća nego na 50ccm 4t, al sve ima svoju cijenu :dontknow:
Ako ne misliš ništa dirati i mjenjati na skuteru ili se ne želiš zajebavati s tim, već samo pali i vozi, onda svakako uzmi Fly 4T, to ti je najbolji izbor :icon_thumright:
« Zadnja izmjena: 29 Studeni, 2012, 17:38:10 SixPack »