Ostalo > Svijet računala i mobitela
Konfiguracija kompa do 5000kn!
strikoo:
Phenom 2 (čitaj stariji) arhitektura je puno bolja od nove Bulldozer arhitekture kada govorimo o AMD procesorima. Vidjet ćemo što će sada biti sa novom arhitekturom i cijenama, ali novi testovi obećavaju http://www.pcekspert.com/articles/997.html iako ništa spektakularno.
Intel je trenutno za dva koplja ispred AMD-a što se procesora tiče i može AMD se može samo pokriti po ušima. Kada govorimo o računalima za gaming, budućnost i sl onda definitivno intel i to i5 procesore sa prave 4 jezgre. Uzmite u obzir da su intel i3 procesori sa dvije jezgre brži u igrama i sl. od amd-ovih sa 4 i čak 6 jezgri. Oni od 8 su samo korisni za jednu dvije aplikacije koje nitko ne koristi u normalnom svijetu.
Evo recimo glupa usporedba
http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
Ili najjednostavniji odgovor: Intel je brži.
Pulss:
I da uzme Phenom II 965 (3.4 quad) koji je duplo jeftiniji od bilo kojeg quad intela nece imat problema, jer jos nije izasla ta igra kojoj ce taj proc iti malo zasmetat... Intelovi proc mozda jesu malo ispred AMD-a ali u jednu ruku intel se preserava sa cijenama i stvarno nije potrebno tolike pare davat za takav proc... Bolje mu je da uzme 7870 Oc ili Be uz Phenom 965 nece imat nikakvih problema u nijednoj igri, pa ni ovima nadolazecima.
vekyyy:
--- Citat: Pulss - 27 Listopad, 2012, 17:49:09 ---I da uzme Phenom II 965 (3.4 quad) koji je duplo jeftiniji od bilo kojeg quad intela nece imat problema, jer jos nije izasla ta igra kojoj ce taj proc iti malo zasmetat... Intelovi proc mozda jesu malo ispred AMD-a ali u jednu ruku intel se preserava sa cijenama i stvarno nije potrebno tolike pare davat za takav proc... Bolje mu je da uzme 7870 Oc ili Be uz Phenom 965 nece imat nikakvih problema u nijednoj igri, pa ni ovima nadolazecima.
--- Kraj citata ---
ja imam 7870 be i zadovoljan sam sasvim.. A danasnje igre zauzimaju jedva dual core a quad je previse ako neradis u vise programa
Pulss:
--- Citat: vekyyy - 27 Listopad, 2012, 18:04:21 ---ja imam 7870 be i zadovoljan sam sasvim.. A danasnje igre zauzimaju jedva dual core a quad je previse ako neradis u vise programa
--- Kraj citata ---
Pa naravno, i po performance testu od bf3, igre koja je vrhunac gaminga Phenom II 965 je dobia 10/10... Stvarno nevidin nijedna dobar razlog za bacanjem pustih para na Intelove procove..
Isto ko da usporedujemo ATI i Nvidiu, ATIeva 7870 be kosta 2300kn dok od Nvidie gtx 670 dode 3800, a razlike velike nema, cak ati u nekim igrama pere nvidiu...
vekyyy:
--- Citat: Pulss - 27 Listopad, 2012, 18:30:43 ---
--- Citat: vekyyy - 27 Listopad, 2012, 18:04:21 ---ja imam 7870 be i zadovoljan sam sasvim.. A danasnje igre zauzimaju jedva dual core a quad je previse ako neradis u vise programa
--- Kraj citata ---
Pa naravno, i po performance testu od bf3, igre koja je vrhunac gaminga Phenom II 965 je dobia 10/10... Stvarno nevidin nijedna dobar razlog za bacanjem pustih para na Intelove procove..
Isto ko da usporedujemo ATI i Nvidiu, ATIeva 7870 be kosta 2300kn dok od Nvidie gtx 670 dode 3800, a razlike velike nema, cak ati u nekim igrama pere nvidiu...
--- Kraj citata ---
pa normalno.. amd je oduvijek jeftiniji od intela vec to pratim 10 godina i uvijek je tako a bas bacanje love
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju