Ostalo > Svijet računala i mobitela

Konfiguracija kompa do 5000kn!

<< < (3/7) > >>

neuromaniac:
sve to stoji da je intel jači ali isto tako je jači i sa cijenama , a nama običnim smrtnicima je svaka kuna bitna pa nam je u svakodnevnoj upotrebi intel neisplativ , bolje za tu razliku novaca uzet bolju grafičku ili možda čak ssd

slažem se da je PII 965 be bolji od većine Fx serije , ali je sitna razlika u cijeni a takt je nešto veći kod fx-a pa bi se to moglo dugoročnije isplatit

ja osobno kad bih si mogao priuštit intela nebih gledao ništa ispod i7 , ali trenutačno za moje potrebe je dovoljan i amd kojeg sada imam i dobio sam jezgru gratis sa acc opcijom , tako da mi je to best buy ikada

Pulss:

--- Citat: neuromaniac - 27 Listopad, 2012, 20:24:05 ---sve to stoji da je intel jači ali isto tako je jači i sa cijenama , a nama običnim smrtnicima je svaka kuna bitna pa nam je u svakodnevnoj upotrebi intel neisplativ , bolje za tu razliku novaca uzet bolju grafičku ili možda čak ssd

slažem se da je PII 965 be bolji od većine Fx serije , ali je sitna razlika u cijeni a takt je nešto veći kod fx-a pa bi se to moglo dugoročnije isplatit

ja osobno kad bih si mogao priuštit intela nebih gledao ništa ispod i7 , ali trenutačno za moje potrebe je dovoljan i amd kojeg sada imam i dobio sam jezgru gratis sa acc opcijom , tako da mi je to best buy ikada

--- Kraj citata ---

Da, vecini AMD Athlona x3 je moguce otkljucat cetvrtu jezgru sa acc...

Evo sta kazu za Fx..''The FX 4100 is not a true Quad core because in reality it only has 2 physical cores but as counted as 4 modules. The 4 modules share resources and unlike the true 4 physical cores of the Phenom II X4 965. Single thread performance of the FX 4100 is very weak, weaker even than the Phenom II X4 and its multithread performance is equal to the Phenom II X4''

Za dio tih para sta sacuvas kupnjom AMD-a umijesto intela uzmes dobar hladnjak za CPU, Be ima otkljucan multiliper, OC na nekih stablnih 3.7-8 i eto veselja

neuromaniac:
ja sam osobno vozio 965 na 4 ghz sa scythe katana hladnjakom bez problema , prime95 8 sati u komadu prošao bez muke

edit : mislim da  i fx ima otključan množitelj

athlona x3 kad otključaš postane phenom II b40 sa L3 cashom , ali puno je veća šansa phenome x2 550 , 555 otključat

Pulss:
Pa da, dobar hladnjak i oveclock bez problema...

Moj Athlon II 445 x3 je posta Phenom II B45  :laughing7:

FX procove maticne do 970 nece moc otkljucat kako kazu u Amd-u, tek je MSI najavia da ce imat core unlocker na svojoj 990 maticnoj.. Sa 6 na 8 jezgri

strikoo:
Neka kupi što god hoće. Dao sam mu svoj prijedlog što smatram najbolje za te novce.
Osobno vozim  X4 960T@X6 na 3.5GHz na gigabyte 990xa-ud3. Meni je sasvim dosta, ali da sada kupujem, kupio bi intel jer me ne dira amd vs intel, samo performanse.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju