Ostalo > Svijet računala i mobitela
graficka
strikoo:
--- Citat: igugliel - 18 Studeni, 2012, 01:58:07 ---Istina nije Corsair savršeno imali su i oni promašaj s CX400 pa i ovaj CX430 ista stvar ,po meni su bolja neka LC power napajanja od tih,najbolja su im napajnja bila HX450,VX450 i TX650 to su od Seasonica napajanja, to od 600 corsair je predpostavljam GS serija i ona je skoro pa savršena ;(ništa nije u životu 100% savršeno), a to tvoje LC power napajanje je Silen Giant to je odlično napajanje za relativno male novce omjer Wat/kn košta 489kn.
Moja prva konfa na ovom 450w napajanju je bila 4870x2 i amd phenom 9850 black edition proc ,to dvoje su bili ogromni potošači,i u največim špicevim mi je napajanje iz mreže vuklo 400w (mjereno s instrumentom naravno). Tu konfu sam siguran da ne bih mogao ni upalit s recimo MSI 450w Platinum (to su najčešča napajanja u ovim rekao bih standardnim konfama).
--- Kraj citata ---
Eto ga, zašto uopće idem čitati ove postove... CX400, prve serije, je radio, ne bi vjerovao, SEASONIC
igugliel:
--- Citat: strikoo - 18 Studeni, 2012, 14:24:07 ---Previše generaliziraš.
@igugliel
Priznajem tvoje iskustvo i tvoje mišljenje, ali ima tu i ljudi sa više iskustva, a i sa različitim iskustvima, tako da pokušaj malo razumjeti, a vidim da ti i čitanje slabije ide pa tako i razumijevanje pročitanog. Socket A sam spomenu samo u kontekstu kada su nvidia čipseti još valjali jer sam ja to imao očito još prije 6 godina dok se ti nisi bavio "IT opremom"
--- Kraj citata ---
Ma razumijem i ja i tebe,bavim sam se s IT-em vec cca 10 god samo intezivno zadnjih 5,generaliziram iz jednog razloga sto se tehnika toliko promjenila u narednih 5 godina,a stim je naravno došao i novi broj problema/nekomatibilnosti određenih komponenti koje bih morao znati kako bih ljudima mogao preporučit komponente koje ce savrseno radit bez ikakvog problema(najcesece te nekompatibilnosti nisam otkrio kroz teoriju nego kroz praksu). Cisti primjer prije nisi morao na socketu A gledati koje su latencije memorija i naponi i koji ti je chipset i vecinom je sve bilo kompatibilno bito je bilo da je ddr 233/333/400 Mhz. Danas imas memorije koje su iskljucivo radene za recimo Z77 chipset i ne rade dobro na AMD-eovom,tj rade probleme pri radu kao sto su plavi ekrani,racunalo bolokira i najvaznije ne rade dobro na frekvenciji kao sto je deklarirana tipa 1600/1866 Mhz nego ce radit na 1333, a to je po meni bacen novac,jer si kupio memoriju od 1600/1866 mhz a ne radi dobro na toj frekvenciji na amd-ovom chipsetu nego mora radit na 1333. Ja znam da ima ljudi na forumu s vjerujem i vecim iskustvom od mene i postujem njihove stavove i misljenja,pa tako i tvoje naravno. Inace prvobitno mi nije bila namjera raspravljati o racunalima u globalu nego mi je bila namjera clanu pomoci u odabiru graficke kartice,gdje sam napomenu da ukoliko se uzima graficka gtx 650 da bi bilo dobro i napajanje promijeni ukoliko je neko no name i ako je manje od 450w. Ne kazem da mu nece radit s njegovim napajanjem( neznam koje je,ali predpostavljam da je neko no name jer nije bilo potrebe za jacim i boljim napajanjem kad je on kupio svoju konfu prije cca 3-4 godine) nego je pitanje kako ce radit i koliko dugo i hoce li zbog nekvalitetnog i starog napjanja imati posljedica na druge komponente kao što su ne daj bože nova grafa ili još gore da bude morao kupovati novu maticnu socket 775,za koje danas nemas vise puno izbora. I naravno to je bio samo moj dobronamjerni komentar kako clan ne bi u skorijoj buducnosti imao probleme.
igugliel:
.
strikoo:
jog generalizira, njemu je to bilo upućeno.
ah to su normalne stvari, a tako mu nitko preko foruma neće pomoći
JogFromYamaha:
evo konkretno sto bi ja uzeo
RADEON HD 6570 Ultimate pasivno hladena
RADEON HD 5670 aktivno hladena
oboje su 500kn klasa jer po mojem se vise ni netreba investirat (ako se ne radi o kucnom racunalu)
rade kupim novu svakih godinu ili godinu i pol pa imam bolju grafu
a dos su dobro supportane u igricama i softweru
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju