Tehnički kutak > Garaža
Yamaha Aerox 70cc by ljubo46
Corector:
I ja isto nekoliko puta.
A ne postoji remen da nije bio umalo raskinut, odnosno da je izgledao kao da su ga misevi izgrizli.
Nerijetke su i prilike da se nov remen raskine u par stotina km (nije kevlar).
I sve to se ponavlja iako su bile druge remenice (vece, manje linearne, razni variomati, radilice, blokovi).
I onda dodjes na piaggio koji ima gej soft start i tu trganju dolazi kraj.
SrkiB94:
točno to,nešto je unutra oštro (ne znam objasniti) pa ih reže,trga,što god napraviš uvijek je isti problem..još se po meni najbolje pokazao malossi kevlar koji izdrži cca 3000km (na 70cc) dok se ne uništi do neprepoznatljivosti.
Iskusniji vozači osjete kada je pri kraju,počne tresti skuter pa ga zamijene na vrijeme,ali jako je kratkog vijeka.
Za usporedbu na peugeot i gilera skuterima traje debelo preko 8000 km bez oštećenja,osim potrošenosti (sužavanja)
balki:
Mozda je zeru ostriji kut remenica nego kod pia pa ima previse bocne komponente force?
Ovo gore da tuning treba gledati kroz izazov serafljenja i ljubav prema tome (koja u nekim fazama prelazi u ovisnost) potpisujem :icon_thumright:
deni-scott:
--- Citat: SrkiB94 - 07 Siječanj, 2017, 09:48:59 ---To samo aerox trga remenje i jede rolice tako često iz nekog neobjašnjivog razloga,neovisno o setupu.
Može se voziti i na karbu 12 replica,i sa serijskim auspuhom,ali koliko,to je pitanje
A ovo da je replica za 900 kn skupa,iako je to vise od 50% jeftinije od nove,neću ni komentirati
Svatko ima svoj ukus i želje i o tome se ne raspravlja,ali dobro je poznato da onoga koji želi proći jeftino,obično debelo opali po novčaniku ili što bi u narodu rekli "skuplja pita nego tepsija"
Tuning bi trebao biti odraz ljubavi,a ne imovinskog stanja..tu mnogi mladi vozači griješe
--- Kraj citata ---
Srki bi odmah uzeo da je za peugeot :toothy10:,a replica nova kosta cini mi se 1700kn
SrkiB94:
Naravno,baš sam sebičan,za pežu je 2100kn pa sam po tome računao.
Općenito je problem za peugeot naći dijelove,čak i serijske,a o tuning dijelovima da ne pričam.
Prisiljen sam kupovati sve novo,ali što je tu je.
Vlasnici drugih skutera ni ne znaju koliko su sretni,ali ja sam rekao kad složim pežojku kako ja hoću ne dam je nikome.Radije će dobiti tretman plamenom nego da je prodam.
Realno,ako se gleda omjer uloženo/dobiveno je odlična kupnja jer meni ona bude trajala bar 40 tkm pa me to tješi.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju