Kod mene u zgradi je t-com provukao optiku i koliko znam od 36 stanova 1 je uveo, jel imamo i Bnet u zgradi
.
Mene su zvali iz SZK i nagovarali, ali u biti nista bolje ne pruzaju od onoga na obicnoj parici. Ubiti sve isto samo mozes staviti bilo koju brzinu, bilo koji paket na maxtv i nebitno koliko STBova, i sve isto placas kao da si na bakru. Meni ja zarucanala na za ono sto imam na bnetu, dakle 2 stba, prosireni i hd paket i 12mb brzinu valjda preko 500kn, rekao hvala ali ne, jel meni i ovako sve dobro radi.
A sada sto se tice pinga to bi trebalo biti nesto sitno bolje, racunaj oko 5-10ms, jel ubiti jedina razlika je u tome sto si na centralu poveza nsa optikom. Nist korisno
A sto se tice kucnih instalacija. Oni ti provedu od razvodnog ormara optiku do tamo gdje oni smatraju da je najbolje i tu ti nakelje ONT (opticki "modem") i od njega ti ide dalje mreznim kablom na modem i dalje više manje jedinako, jedino sto bi STBovi trebali biti umjesto u modem povezani na ONT. E sada sto tehnicari rade, da li oni sve to provlace ili ti, taj dio nemam pojma.
Ako sam nesto zeznuo ispricavam se, ali za dio o cijenama sam siguran