Tehnički kutak > Tuning skutera
lezajevi?
charnel:
Ako mi je otisla vodena pumpa, tj lezaj vodene pumpe da li bi se cuo dok je skuter u leru? jer u leru je sve normalno, nista ne šuška i ne zavija. ali cim prijedjem brzinu od nekih 60 kmh pocne neki lezaj svirat. Lezajevi od radilice ne bi trebali bit jer su promjenjeni prije 300km, e sad ne znam jesu li lezajevi od kola, getribe, ili vodene pumpe. eto ako imate neki savjet , hvala!
3alfa3:
Nisam nikada cuo pokvarene lezajeve vodene pumpe, ali pretpostavljam da oni nebi smjeli ruzit nego shushkat.
Skini uljnu pumpu i zupcanik vodene, pa probaj vrtit prstima i vidi ima li zapinjanja kod okretanja. Ako ima - lezajevi su.
Ali to je prilicno nepouzdana metoda.
Koliko km ima ta pumpa? Vise od 15000km? Ako ima, postoji sansa da jesu lezajevi. Pogotovo ako je semering popustio pa je voda uspjela doci do njih.
Za izmjenu pogledaj
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=6697.0
nemoj da te luft osovine vodene pumpe zavara - normalno je da ga ima. Pogotovo van/unutra.
charnel:
hvala!
Mr J:
prije bih posumnjao na lezaj radilice i to na ovaj pri variomatu... :icon_thumright:
dijagnostika charnel, dijagnostika...
charnel:
--- Citat: Mr J - 03 Lipanj, 2008, 17:13:35 ---prije bih posumnjao na lezaj radilice i to na ovaj pri variomatu... :icon_thumright:
dijagnostika charnel, dijagnostika...
--- Kraj citata ---
a *****u promjenjeni prije 300km.
stavljena nova radilica top performances i novi lezajevi i semerinzi!
BB1B 447205 A, skf lezajevi i corteco semerinzi.
i da idem sad za svaki slucaj uzet i lezajeve, koje mi preporucate?
da uzmem c3?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju