Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Aprilia Rally by Reponja - komentari

<< < (18/23) > >>

dule pacov:
Ja isto imam taj BGM karb i mogu ti reć da je 99% zacviko zbog njega. Ja stvarno ne znam šta je s tim kineskim g#vn%m od karba da se na ful gasu uguši nakon nekih 100 metara. Znači stavim diznu 80 na serijalu, kupa se u gorivu s tak velikom diznom i opet se uguši na ful gasu. Probo sam sa 10 različitih otvora na airboxu i 10 različitih dizna i uvijek isto. Čitam po internetu i svi imaju taj problem da im se guši na ful gasu, a nigdje nije niko napiso riješenje. I ako sad staviš novi kit opet će ti zaribat ako ne skužiš kaj je s frgom, ja nisam uspio skužit nažalost  :-[

cvele60:

--- Citat: dule pacov - 04 Veljača, 2013, 19:17:08 ---Ja isto imam taj BGM karb i mogu ti reć da je 99% zacviko zbog njega. Ja stvarno ne znam šta je s tim kineskim g#vn%m od karba da se na ful gasu uguši nakon nekih 100 metara. Znači stavim diznu 80 na serijalu, kupa se u gorivu s tak velikom diznom i opet se uguši na ful gasu. Probo sam sa 10 različitih otvora na airboxu i 10 različitih dizna i uvijek isto. Čitam po internetu i svi imaju taj problem da im se guši na ful gasu, a nigdje nije niko napiso riješenje. I ako sad staviš novi kit opet će ti zaribat ako ne skužiš kaj je s frgom, ja nisam uspio skužit nažalost  :-[

--- Kraj citata ---
Problem je u plovku koji drzi nizak nivo goriva u loncetu.Zamenom sa dellorta svi problemi na tom karbu nestaju...

dule pacov:
Stavio sam plovak s dellorta i opet je sve isto, nema razlike. A dizne sam probo od 64 do 80, isto tako airbox sam isprobavo s oko 10 raznih kombinacija i veličina rupa.

Rox-Rab:
samo prebacivanje plovka nece rijesit problem jer je isti kao i na bgm karbu, treba se zagrijat plovak i iskrivit ga malo i to je to, imao sam taj problem na mf karbu i kad sam skuzio do cega je nisam vise imao problema na ful gasu

cvele60:

--- Citat: Rox-Rab - 04 Veljača, 2013, 20:00:04 ---samo prebacivanje plovka nece rijesit problem jer je isti kao i na bgm karbu, treba se zagrijat plovak i iskrivit ga malo i to je to, imao sam taj problem na mf karbu i kad sam skuzio do cega je nisam vise imao problema na ful gasu

--- Kraj citata ---
Ja sam se vodio ovim ....MMariov post...C/P
"Kopali smo gde gubi gorivo, i to samo kad navrneš pun gas, sećam se da si menjo i vakumski i crevo.. pa to je motoforce karburatorima bezveze urađeno, ... pazi kako smo mi provalili, posle svih novih creva ventila i generalke on isto...

i ranije smo skinuli lonče i jedan duva kroz crevo za gorivo drugi improvizuje plovak rukom i primetili da rano zatvara na 20 stepeni je već prekid .... nego nisam odreagovao jer je ranije nekako i radio, vrv nije toliko goriva bilo potrebno.. kasnije kad smo videli koliko je dellorto ventil kraći jasno je bilo i na probi duvaš i protoka ima do samog vodoravnog položaja gde potpuno zatvori...

sad moguće je malo grejati i kriviti taj nosač ventila, jer nema nikakvog podešavanja... ali nismo to radili jer delorto plovak fercera ko besan...

i da ne zaboravim , kad smo podigli nivo goriva, promenila se potreba za stepenicom igle nivo goriva u atomizeru je porastao.. "
http://forum.pyrotherm.rs/forum/index.php?/topic/1274-malagutti-phantom-f12-ac/page__view__findpost__p__15220

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju