Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: koje ulje preporucate ?  (Posjeta: 33228 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Xciting 400i
  • Moja Kaciga: SMK Hybrid
  • MojSpuh: Yasuni black ed.
Odg: koje ulje preporucate ?
« Odgovori #40 : 26 Srpanj, 2006, 09:25:34 »
ja sam stavljao u vespu najjeftinije mineralno od valvolinea (28 kn) , i nakon sto sam presao 30tisuca na njoj (ona je imala preko 55000) sam ju prodao , i dan danas je vidim kako vozi..

toliko o vespi, bas nju briga za ulje, prekvalitetna je  :icon_biggrin:
Mi ništa ne obećavamo, i to ispunjavamo!

Offline r.e.!

• forumski penzioner®
  • MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Vespa-institucija na dva kota?a
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Gospi?
  • Moj Skuter: Vespa PX150D Vespa GTS250i.e.
« Odgovori #41 : 26 Srpanj, 2006, 09:49:08 »
Mineralno ulje može se koristiti, kao i ulje na kojem si pofrigao, recimo, jaja sa slaninom za doručak.
Ali mineralna ulja imala su smisla dok se koristilo olovno gorivo koje je imalo i svojstvo podmazivanja.
Inače mineralna ulja jesu pogodna za motore koji se sporo vrte poput Vespina.
Danas gorivo nema olova pa tako ni svojstva podmazivanja, pa je sintetsko ulje u svakom slučaju sretniji izbor. Ali i skuplji. Inače, sintetsko ulje ima ujednačena svojstva podmazivanja i izgaranja neovisno o uvjetima eksploatacije. A stvara i manji otpor pri radu motora i ima povoljan utjecaj na radnu temperaturu zbog manjeg indeksa viskoznosti.
I svakako, izbor ulja stvar je osobnog izbora i mogućnosti...
« Zadnja izmjena: 26 Srpanj, 2006, 09:52:07 r.e.! »
"Sembra una vespa"
BELLA MACCHINA
Ja ne znam Eladiove planove

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
  • Mjesto: Zagreb, Centar
  • Moj Skuter: Vespu GT 200, Vespu PX 200E, Piaggio Skipper 125 4T, Peugeot X-fight (cvajo 50 ccm) i sve drugo što mu dosta ?esto do?e pod yay?eka
« Odgovori #42 : 26 Srpanj, 2006, 10:50:48 »
Citat:
I svakako, izbor ulja stvar je osobnog izbora i mogućnosti...

svakako... samo što je uz današnje dvijepostotne mješavine ltra ulja dovoljna za 49 litara benzina, s čime i Tvoja vespa 150 prijeđe 1K, a cvaje 50 i po 1,5K km. Razlika u cijeni sint i min selenije iznosi 39 kn što znači da na 100 km trošiš za 3,9 kn više love, od škota, koliko nije dostatno ni za kavu. Dakle, za prijeć 100 km trebaš 4,9 l BMB euro supera 95, danas po 8,0 kn, koji dakle stoji 39,2 kn + 3,6 ili 7,5 kn za ulje.
S mineralom prijeđeš 100 km za 42,8 kn, sa sintom za 46,7 kn... Da ustedu stavljas na stranu... nakon prijedjenih 100K km s vespom imao bi 4,9k kn, taman za baotiana! Samo naizgled je tako. Vjerojatno bi strojne sklopove trebalo mijenjati češće zbog korištenja ipak znatno lošijeg podmazivanja... i vjerojatno bi mehaničke intervencije u razdoblju prelaženja navedene kilometraže stajale ukupno više od navedenog iznosa...
Daklem, pijete mirogojček i brlju, ali u skutere lijevajte isključivo sintu!!!
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr
 ADVANCED TEHNOLOGY DESIGNED TO PROTECT

Offline r.e.!

• forumski penzioner®
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #43 : 31 Srpanj, 2006, 20:24:16 »
Čuo sam za taj "mirogojček" :laughing7:
Što je stvarno gadan kao što mu ime kaže? :tard: :angel7: :angel7:
"Sembra una vespa"
BELLA MACCHINA

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
  • Moj Skuter: Vespu GT 200, Vespu PX 200E, Piaggio Skipper 125 4T, Peugeot X-fight (cvajo 50 ccm) i sve drugo što mu dosta ?esto do?e pod yay?eka
« Odgovori #44 : 01 Kolovoz, 2006, 09:29:20 »
ma to ti je standardni badelov konjak... zadnji put sam ga pio s pokojnim josom!  :angry7:
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr

Offline r.e.!

• forumski penzioner®
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #45 : 01 Kolovoz, 2006, 10:18:27 »
To je onda to... :happy6:
"Sembra una vespa"
BELLA MACCHINA

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
« Odgovori #46 : 03 Kolovoz, 2006, 06:03:26 »
morat cemo ga maznut kad iduci put dodjem u GS!   :cugaa:
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr

Offline r.e.!

• forumski penzioner®
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #47 : 03 Kolovoz, 2006, 10:00:34 »
Slažem se. Pezioneri su imuni, a i ti si, vidim, u duši penzioner :occasion14: :cugaa: :zivili: :klopa: :icon_king:
« Zadnja izmjena: 03 Kolovoz, 2006, 10:02:22 r.e.! »
"Sembra una vespa"
BELLA MACCHINA

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #48 : 06 Kolovoz, 2006, 00:56:11 »
evo ovako, nakon nesto vise od 200km oce ulja  :angry7:
unutra je bilo malo manje od pola litre castrola TTS. ne znam koliko ga jos ima kad svijetli,jel treba hitno stavljat ili on to malo ranije obavijesti...
cini mi se da to nekako brzo pije  :dontknow:
ulje je preporuceno u knjizici....

Offline r.e.!

• forumski penzioner®
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #49 : 06 Kolovoz, 2006, 08:12:10 »
evo ovako, nakon nesto vise od 200km oce ulja  :angry7:
unutra je bilo malo manje od pola litre castrola TTS. ne znam koliko ga jos ima kad svijetli,jel treba hitno stavljat ili on to malo ranije obavijesti...
cini mi se da to nekako brzo pije  :dontknow:
ulje je preporuceno u knjizici....
Najprije provjeri koliko ga ima u motoru a zatim ga nadolij ako ga fali. Nipošto nemoj voziti dok to ne napraviš. Ako ti se čini da ga puno troši, obrati se ovlaštenom servisu.
To je 2-T motor?
Koliki ti je tank ulja?
« Zadnja izmjena: 06 Kolovoz, 2006, 10:07:39 r.e.! »
"Sembra una vespa"
BELLA MACCHINA

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #50 : 06 Kolovoz, 2006, 10:47:34 »
kad dajem kontakt uvjek mi se upali na kratko lampica ulja i odma zgasi, to je normalno.
ali sad slabo svijetli cijelo vrijeme, ne onako jako i uocljivo kao kad zasvijetli na kontaktu.
i to tako i kad je potpuno ugasen, bez kontakta...
ovo pise u uputama:
voznja pod minimumom ulja moze uzrokovati kvar motora. stoga motor treba odvesti autoriziranom dileru za obavljanje potrebnih inspekcija cim lampica ulja pocne neprekidno svijetliti.

a dalje u tekstu pise ako fali ulja i lampica svijetli,treba doliti ulja...
ne znam sta se time misli,ovo kad cijelo vrijeme svijetli i kad svijetli samo u voznji su valjda drugacije situacije.. :dontknow:

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #51 : 06 Kolovoz, 2006, 23:10:05 »
rijeseno,izgleda da je bila neka anomalija  ;D malo dolio ulja i provozao ga, ne svijetli vise.
kad je rijec o manjku ulja onda bas jako i uocljivo svijetli pa nije moguce fulat cak ni po jakom suncu.
samo mi jos nije jasno, kako znam koliko ulja stavit, kad mi je lik stavljao ulje rekao je da je malo previse stavio ali nema veze. nalio pola litre!  :icon_scratch:
a po podacima stane litru...  :tard:

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
« Odgovori #52 : 09 Kolovoz, 2006, 03:45:45 »
crni robi,
lijepo te je R.E. pitao o kakvom je motoru riječ 2T ili 4T. fino mu odgovori... penzići su slabopamtila!
da malo manje spama, a vise cita sto drugi pisu, ipak bi znao da vozis novi generix xor, 2T, zrakom hladjen...
vec i sudeći po navedenoj marki ulja, Castrolu TTS, pametan zna da se radi o cvaji...
inače, kad pališ motor lampica zasvijetli kako bi znao da ona još uvijek radi...  kao i kod auta, kad se pali
kod 2T postoji posebni spremnik ulja u koji se ono sipa, obično skoro do vrha... obično ima i rezervu, od kojeg dl kad lampica počne svjetlit. Tada ipak treba sto prije nadolit ulje, ne se zaje*avat, jer ako ga nestane, motor je brzo kaput!
Inače, litra ulja trebala bi dostajat za najmanje 1K km. Mješavina treba bit 2 - 2,5 postotna pa računaj prema potrošnji!
Sve zamijećene anomalije raščisti u ovlastenom servisu, umjesto da o tome lamentiras, zato i postoji garancija, hebo ga Ti... i jos tri!
« Zadnja izmjena: 09 Kolovoz, 2006, 04:03:40 filiplatinovicz »
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #53 : 09 Kolovoz, 2006, 10:57:58 »
 :rofll:
ma sad je sve ok pa nece ni servis trebat.

Offline r.e.!

• forumski penzioner®
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #54 : 09 Kolovoz, 2006, 11:31:03 »
crni robi,
lijepo te je R.E. pitao o kakvom je motoru riječ 2T ili 4T. fino mu odgovori... penzići su slabopamtila!
da malo manje spama, a vise cita sto drugi pisu, ipak bi znao da vozis novi generix xor, 2T, zrakom hladjen...
vec i sudeći po navedenoj marki ulja, Castrolu TTS, pametan zna da se radi o cvaji...
inače, kad pališ motor lampica zasvijetli kako bi znao da ona još uvijek radi...  kao i kod auta, kad se pali
kod 2T postoji posebni spremnik ulja u koji se ono sipa, obično skoro do vrha... obično ima i rezervu, od kojeg dl kad lampica počne svjetlit. Tada ipak treba sto prije nadolit ulje, ne se zaje*avat, jer ako ga nestane, motor je brzo kaput!
Inače, litra ulja trebala bi dostajat za najmanje 1K km. Mješavina treba bit 2 - 2,5 postotna pa računaj prema potrošnji!
Sve zamijećene anomalije raščisti u ovlastenom servisu, umjesto da o tome lamentiras, zato i postoji garancija, hebo ga Ti... i jos tri!

Pitanje dali je 2-T motor, više je bila konstatacija. Inače, koristim isključivo SELENIA ulje, pa CASTROL nije toliko u mojoj domeni. Dali sam pametan, to ne znam ni sam, čak ni nakon dugogodišnjeg proučavanja samoga sebe.   
"Sembra una vespa"
BELLA MACCHINA

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
« Odgovori #55 : 13 Kolovoz, 2006, 07:24:50 »
naravno da si pametan, svak svoje zna!
selenia je ok za PX, mislim. vjerojatno bi se svidjela i meni, zbog okusa i mirisa. ipak jos uvijek ra bim hebeni tts, koji u marticevoj kod tokica kosta 139 kunica, a u ducanu vrata do 125. vecina se slaze da je najbolje ulje 2T. neki pak sumnjaju u sastrol kao tvrtku, jer nema vlastite proizvodnje....

e da, Roberte, nisam te zelio uvrijediti, samo se ponekad malo salim. fascinira me ideja da je netko s 38 u penziji! eto...
danas navecer sam u GS, moze li kava???
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr

Offline r.e.!

• forumski penzioner®
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #56 : 13 Kolovoz, 2006, 22:31:07 »
Godi mi taštini kada me se proglasi pametnim :laughing7: :laughing7: :toothy12:
A što se tiče godina i penzije... i meni je još sve neobično.
Samo znam da ne moram ujutro na posao a pinka uredno sjeda svaki mjesec :odlicno: :sleepy2:
« Zadnja izmjena: 13 Kolovoz, 2006, 22:33:47 r.e.! »
"Sembra una vespa"
BELLA MACCHINA

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
« Odgovori #57 : 24 Kolovoz, 2006, 03:50:31 »
pretpostavljam da ce Ti ubrzo dozlogrditi... cinis mi se previse mladim za takav zivot... a i pinka vjerojatno nije mrak...
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr

Offline r.e.!

• forumski penzioner®
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #58 : 24 Kolovoz, 2006, 08:20:37 »
 :laughing7: :laughing7: :laughing7:
"Sembra una vespa"
BELLA MACCHINA

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
« Odgovori #59 : 05 Studeni, 2006, 04:06:02 »
 :headbang:

zato si ovdje baja!  :laughing9: :laughing7: :toothy12: :icon_biggrin: :toothy9:
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr