Tehnički kutak > Tuning skutera
Koji najjači setup se može voziti sa uljnom pumpom na minareliju?
ivanm:
samo na uljnoj pumpi se ne preporuča viziti ništa jače od serijale.. jer bilokoji 70ccm cilindar vuče puno više smjese a ulja ostaje isto..
tak da ak se tak igraš nebuš se dugo vozio..
osim ako imaš pumpicu sa potenciometrom na sajli gasa onda ok, zategneš sajlu i radi..
--- Citat: arz - 04 Rujan, 2012, 11:06:12 ---Ajd da se u ubacim, mali OT ali ipak vuce na temu. Mene u uvijek nekak trta da mi ne zasteka uljna pumpa, pa me interesira koji je nacin najsigurniji? Kaj, radit odma mjesavinu i cao? Kak bu sa uljnom pumpom ak bu na prazno delala, kak ju zblindirat, zaruljica od ulja i tak to...
iPh4s tt
--- Kraj citata ---
skineš ona dva šarafica koji drže pumpu, izvadiš pumpu, izvaciš mali zeger i zupčanik pumpe..
vratiš pumpu da skuži kao poklopac bloka i ona je isključena..
radiš 2% mješavinu u tanku i to je to..
danyq7:
Uljna pumpa na minarelliju radi 2% mješavinu i to da na base cilindru ne dobiva dovoljno ulja nije istina. Ne bi ljudi prolazili tolko km sa uljnom pumpom da je ulja premalo u benzinu. Ja znam dečka iz kvarta koji na due + ima uljnu pumpu i tak se već vozi oko 4000km, sad u kakvom je stanju klip i cilindar neću ulazit, ali ga vidim svaki dan kak se normalno vozi.
ivanm:
vidim da se praviš pametan pa ajde ovak stavi na papir:
npr novi serijski aerox ima gurtner 12mm koji ima diznu 54 i troši 3 litre benzina
na due+ imaš 19 karb sa gljivom i diznom 90 i troši 5 litara
a ista količina ulja prolazi kroz cjevčicu
i jel to dosta ulja?
ako troši skoro duplo više benzina
arz:
Ipak, najsigurnije kad si ja napravim mjesavinu i mirna bosna. Ovo kak je Ivan rekal, iskljucit pumpu ulja i bok. Ja i sad dok mi pumpa dela bubnem malo ulja u benzin, bolje da dimi malo nego da zacvika.. :)
iPh4s tt
dhorvat:
Recimo, na serijali ako staviš neki spuh koji se vrti na jako puno okretaja onda bi trebao dobivati previše ulja. Ja sam vozio DR-evo 17,5 frg i serijski spuh što bi trebalo davati premalo ulja pa je cilindar durao 32 tisuće km. Samo karike sam mijenjal na 18 tisuća i kad sam vidio cilindar ostao sam paf kolko je bio dobar :dontknow:
Ja sam za to da može i midrace na uljnu pumpu. :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju