Općenito > Maxiskuteri

Koji Nexus kupit ????

<< < (3/9) > >>

steeef:

--- Citat: StudioIT - 02 Rujan, 2012, 19:40:20 ---Ako je bitna cijena registracije uzmi 250.
Ako nije bitna cijena registracije uzmi 500 jer je za 300 ista cijena a razlika u snazi i ciklistici (podesivi amortizer, kočnice...) nije zanemariva.
Cijena održavanja je ista za 300 i 500.

Ovo o bolestima... moj je 2005 godište, miješa benzin i ulje pa ga zamjenim svako malo što i nije neki trošak i s 35000km još uvijek radi bez greške. 500 kubika i 40-ak konja... taj prođe 100000 km bez problema ako se održava redovito.
Prvenstveno vozim po gradu (Rijeka) i mislio sam da će 500 biti pretjerano (gledao sam 250 ali mi ovaj nenadano uletio za manje love) ali nakon tjedan dana prolazim među autima skoro kao s 50 ali tek kad sam ga potegnuo na uzbrdici pa onda na zaobilaznici rastegnuo shvatio sam da nikako nisam pogriješio. Prva "duža" tura (200km) me konačno uvjerila da nisam pogriješio jer s putnom brzinom od 120 km/h ovaj se skoro nije niti zagrijao dok bi sa 250 ili 300 ccm već bio skoro na maximumu. Po gradu imam osjećaj da zijeva od dosade dok vozim a potrošnja je oko 5 - 5,5 l.

--- Kraj citata ---

pa da si probal 250 malo bolje,videl bi da bas nisi sasvim u pravu..
250 i 300 odrzavaju putnu brzinu od 120 bez beda koju isto tak postizu samo tak..s tim da je prosjecna potrosnja oko 3.5 l
dijelovi su skuplji za 500,od remena rolica pa do ulja jer ga ide vise itd..
pa i gume itd..i rega takodjer.
al sve ima svog kupca i namjenu tak da autor najbolje zna koi od ovih agregata mu bude isplativiji i dovoljan za njegove potrebe.

daRio:

--- Citat: steeef - 02 Rujan, 2012, 20:30:48 ---
--- Citat: StudioIT - 02 Rujan, 2012, 19:40:20 ---Ako je bitna cijena registracije uzmi 250.
Ako nije bitna cijena registracije uzmi 500 jer je za 300 ista cijena a razlika u snazi i ciklistici (podesivi amortizer, kočnice...) nije zanemariva.
Cijena održavanja je ista za 300 i 500.

Ovo o bolestima... moj je 2005 godište, miješa benzin i ulje pa ga zamjenim svako malo što i nije neki trošak i s 35000km još uvijek radi bez greške. 500 kubika i 40-ak konja... taj prođe 100000 km bez problema ako se održava redovito.
Prvenstveno vozim po gradu (Rijeka) i mislio sam da će 500 biti pretjerano (gledao sam 250 ali mi ovaj nenadano uletio za manje love) ali nakon tjedan dana prolazim među autima skoro kao s 50 ali tek kad sam ga potegnuo na uzbrdici pa onda na zaobilaznici rastegnuo shvatio sam da nikako nisam pogriješio. Prva "duža" tura (200km) me konačno uvjerila da nisam pogriješio jer s putnom brzinom od 120 km/h ovaj se skoro nije niti zagrijao dok bi sa 250 ili 300 ccm već bio skoro na maximumu. Po gradu imam osjećaj da zijeva od dosade dok vozim a potrošnja je oko 5 - 5,5 l.

--- Kraj citata ---

pa da si probal 250 malo bolje,videl bi da bas nisi sasvim u pravu..
250 i 300 odrzavaju putnu brzinu od 120 bez beda koju isto tak postizu samo tak..s tim da je prosjecna potrosnja oko 3.5 l
dijelovi su skuplji za 500,od remena rolica pa do ulja jer ga ide vise itd..
pa i gume itd..i rega takodjer.
al sve ima svog kupca i namjenu tak da autor najbolje zna koi od ovih agregata mu bude isplativiji i dovoljan za njegove potrebe.

--- Kraj citata ---

Potpisujem Štefa od riječi do riječi uz mali dodatak....250 je živahniji na nižim okretajima pa mu to daje prednost u gradskim igricama gdje trebaš brzu reakciju na kratkoj dionici ali zato je 300 mrvicu brži u krajnjoj te lakše održava recimo nekih 120 km,manje se napreže.

StudioIT:
Slažem se s dijelom komentara i svatko će sebi odabrati po svojim kriterijima, ja sam prenio svoje iskustvo i da je bitna lova ne bih uzeo 500 jer su ukupno troškovi održavanja dosta veći.

gogo180:
a sve u svemu svi su dobri kako vidim neam pojma gledat cu po oglasu  kupujem nexus iznad 2006god tak da nebi trebalo bit tih problema kao npr s 500
šta uleti jeftinije a bolje    ali privlači me 300 najviše nije neki bed ta rega a 500 mi se cini prejak al neam pojma  nisam vozio 500 nikad nadam se da ide kao sp 180 :dontknow: hehe

zich:
Ja cu ti preporuciti 500 zato sto dobijes toliko bolji i kompletniji skuter, ovjes rama, kocnice sve je drukcije, konkretnije, jace.

E sad kaj se tice mjesanja gorva i ulja, imao sam dvije  500 masine i na niti jednoj se to nije dogadjalo. Sa sad 500tku cepim i na hladno i na vruce i bas ga gazim i nakon 5500 km ulje je tako fino glatko masno i bez mirisa benzina.

Masina je 2005 god proizvedena ( master 460)

Moras samo kod 500 pazit da ne kupis vec sjebanu masinu. Sjebana znaci da je protukla radilica ( tocniji da budem, klipnjaca je postala jajasta kod bolcne klipa i onda ti to lupa i pitanje je trena kad ce nes puknut)

To najbolje cujes prilikom ubrzanja, cujes sitno lupanje.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju