Kako ubrzo idem u autoškolu za A1, a sada vozim Typhoon 50 2T, kupio bih nakon polaganja neki 125ccm skuter, pa ih malo gledam po internetu. Tražio sam neke veće skutere, nekakav maxi skuter mi ne bi loše došao, jer kako sam velik, a primjetio sam da mi je podnica na Typhoonu mala zasad. Međutim na forumu se maxi skuteri od 125ccm kritiziraju zbog sporosti i tromosti, tako da sam zbunjen.
Brzina mi nije imperativ, naravno treba mi nešto da je brže od dosadašnjeg marširanja s 50ccm skuterom, ali sve preko 100-110 km/h mi dođe kao višak jer mi većinom treba za grad i eventualno do nekog sela poći izvan. Također gledam i da ima dosta mjesta, za kacigu, rukavice, jaknu, a mjesta kod X-maxa doista ima. Jedini je problem to što je 125 model tako da nemam iskustva oko brzine.
Kakva su vaša iskustva s ovim skuterom, te koju alternativu mi predlažete, ne mora nužno biti maxi skuter, manjak mjesta bih nekako kompenzirao. Najviše sam tražio oko Yamahe jer su kvalitetni, mada ako imate neku dobru Gileru ili Piaggija za preporuku, slobodno. Cijena nije problem, do nekih 40000kn sve može.