Auspuh sam skinuo i otvorio ga brusilicom sa straznje strane (do felge).
U auspuhu se nalazi jedna cijev u obliku trube (kod cilindra uza a prema kraju sira) kroz koju u auspuh ulaze plinovi iz cilindra, udaraju o pregradu koja odbija plinove prema prednjem dijelu auspuha i plinovi zatim ulaze u usku cjevcicu (unutarnjeg promjera cca 17-18 mm) i izlaze van.
Prvo sam nakon sto sam otvorio auspuh izrezao koliko god sam vise mogao onaj perforirani lim (mrezicu) i bacio ga.
Zatim sam unutrasnjost auspuha polio benzinom i zapalio, tako da izgori sva vuna i sav garez.
Na straznjem dijelu auspuha iza pregrade sami kraj auspuha izgleda kao polovica kugle, i na sebi ima cjevcicu, i takodjer vunu i mrezicu, koje sam naravno pocupao i bacio.
Medjutim, glavna stvar radi koje skuter ide puno bolje i ima zvuk kao sa rezonantnim auspuhom je ta sto je izlazna cjevcica preuska, ali srecom oko nje je jos jedna sira cijev. Ja sam ovu unutarnju uzu cjevcicu razbusio i skroz eliminirao. tako da je sada izlazna cijev unutarnjeg promjera nekih 24-25 mm, a prije je bila 17-18. I jos nesto: Na dijelu auspuha gdje je pregrada (pri kraju) ova cjevcica unutar auspuha je postavljena tako da ne puse direktno u izlaznu cijev, nego je ova kugla sa izlaznom cijevi malo zarotirana. Ja sam to stavio tako da cijev unutar auspuha direktno tuce u ovu izlaznu cijev. Tek sada vidim koliko je motor bio zagusen, motor sada leti i ubrzava ko metak. Jos kad stavim iridium svjecicu i malo se poigram sa filterom zraka, ici ce on i 80
Napominjem da je sada zvuk jednak nekom skuteru sa rezonantnim auspuhom, a prije ovog zahvata skuter je slabo ubrzavao, i nije mogao ici brze od 62-3 kmh, trenutna brzina mu je cca 75 kmh (po nekoj duugoj ravnici)