kolko sam ja vidio vodena pumpa nije tjerala vodu...vodu sam dodavao sam mrvicu i to prije 700 km i više...
...sad di je termostat taj i šta ako je on zašteko treba novi il se ovaj da sredit..
Termostat je element koji je najcesce zaserafljen u glavu motora i na dijelu gdje se spaja sa crijevom za vodu. Kada se zagrije voda u glavi motora, vosak u termostatu se pocinje siriti i otvarati termostat pa voda pocne cirkulirati kroz cijeli sistem.
Ako on iz nekog razloga zasteka, ne moze se siriti i cirkulacije nece biti. Zato i nemas u kileru protoka vode.
Ponekad zaglavi i u otvorenom polozaju pa imas obratnu situaciju (kod koje ipak ne moze doci do stete kao kod pregrijavanja).
Najbolje rjesenje je da taj termostat izvadis i spojis crijevo bez njega.
Tako imaju svi pravi tuneri
Malo ce skut trebati dulje da se zagrije jer ce odmah cirkulirati sva voda, ali barem nece doci do pregrijavanja.
Ako bi primjetio da nikako ne mozes u voznji imati dobru temperaturu jer je skut stalno prehladan (serijale bi znale biti takve, pogotovo sa velikim kilerima kak ima rox) onda ipak ugradi novi termostat.
Za serijale bi preporucio termostat, ali za nakitane motore nikako - skroz otvoren protok. Eventualno kod voznje za hladnijih dana nekim kartoncicem prekriti odredjenu povrsinu kilera da hladjenje bude manje ucinkovito. Koliku povrsinu - ovisi od skuta do skuta.