Ostalo > Motocikli

Molim pomoc

(1/8) > >>

Marijana_K:
Bok,sutra mi pocinju satovi voznje a dobila sam debilnog instruktora pa me strah da se ne dere na mene jer sam pocetnica i malo toga znam o motorima s brzinama pa mi molim vas odg na par pitanja :

1.Npr vozim se u 1.brzini 30kmh jel mogu bzvz stisnuti i pustiti kvacilo?

2.U 1. sam,idem 50kmh i usporavam na 40,30,20,10....kad je vrijeme da stisnem kvacilo,pri kojoj brzini?

3.zelim prebacit iz 5. u 1. , jel mogu cijelo vrijeme drzat kvacilo ili ga moram stiskat i pustat za svaku spustenu brzinu?

4.Kad mijenjam iz nize u visu,da li moram skroz pustit gas il samo malo?

5.Vozim se u npr. 5. brzini i moram odjednom stati,jel mogu u mjestu prebacit skroz u 1.?

6.Zelim u ler a u 2. sam, jel mogu iz 2. odma u ler il moram u 1. pa u ler?

Ovo su par stvari koje neznam....strasno sam nervozna za sutra,voziti cu neku trkacicu od 250cc pa sam sva ono napeta

Kmich83:
1. može samo pusti gas
2. prije nego motor počne zacukavati - može i na 30
3. možeš sve odjednom
4. skroz
5. da
6.može iz 2.

ovo su odgovori ali najviše ćeš naučiti u praksi, ako je problem u instruktoru najlakše ga je promjeniti.

ivanm:
pa instruktor te mora naučiti voziti.. za to je plaćen...

1. kvačilo se stišće samo pri promjeni brzine a ne bezveze.. mislim možeš al ne vidim zašto?
2. kvačilo stisneš prije neg staneš.. par metara prije.
3. držiš kvačilo i šaltaš niža niža niža.. ne moraš stiskat pa puštat kvačilo
4. možeš i ne moraš.. radije pusti gas
5. ne moraš... samo stisni kočnicu i onda kad staneš kuplung da ti se ne ugasi.. šaltat ćeš kasnije u 1.
6. između svake brzine je ler.. iz druge pikneš u ler.. poslije kad hoćeš krenut u 1.

Marijana_K:
hvala vam obojici najljepsa !  :) :)

Ako se jos neceg sjetim sta mi nije jasno,napisat cu :)

taj instruktor je na glasu da nema zivaca puno i da preko neke stvari objasnjava

EDIT:1. sto ako se nalazim na nekoj veelikoj nizbrdici i ocu krenit,znaci cim pustim kocnicu motor sam krece jer je nizbrdica naravno,moje pitanje je jel moram kao i inace pustit kvacilo i dodavat gas

2.slicna situacija,idem nizbrdicom a u leru sam,sta ce se desit ako prebacim u 1.?il moram stati pa u 1.?

Sonny br.11:

--- Citat: Marijana_K - 20 Kolovoz, 2012, 23:01:58 ---hvala vam obojici najljepsa !  :) :)

Ako se jos neceg sjetim sta mi nije jasno,napisat cu :)

taj instruktor je na glasu da nema zivaca puno i da preko neke stvari objasnjava

EDIT:1. sto ako se nalazim na nekoj veelikoj nizbrdici i ocu krenit,znaci cim pustim kocnicu motor sam krece jer je nizbrdica naravno,moje pitanje je jel moram kao i inace pustit kvacilo i dodavat gas

2.slicna situacija,idem nizbrdicom a u leru sam,sta ce se desit ako prebacim u 1.?il moram stati pa u 1.?

--- Kraj citata ---
2. stavi ga u drugu

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju