Tehnički kutak > Tuning skutera

gilera runner, par pitanja

<< < (10/15) > >>

speed:

--- Citat: bojan - 26 Svibanj, 2008, 17:21:13 ---ok, hvala :icon_thumright:

--- Kraj citata ---
nema problema,ako zapnes pitaj :icon_thumright:

bojan:
bil sam odrezal one 2 cijevčice i lijepo to zavaril, motor se preporodil :toothy10:

onda sam kupil drugu svječicu, pital me u servisu dal su skinute blokade da onda ide drugačija svječica, bila je gore šampionka s brojem 3 a sad mi je dal s brojem 2.

idanas sam skinul onaj limić na karbu i stavil diznu 64.

al sad mi slabije vuče nego kad sam samo skinul limić a dizna je ostala 54.

tu sam prečital da onda terba poštelati karb dok se mjenja dizna, dal mi može netko to objasniti gdje se to poštela na karbu? ???

3alfa3:
Na karbu kojeg imas se pod stelanje karba zapravo smatra umetanje odgovarajuce glavne dize.
64 je dobra za ovo sto imas i nikako vracat serijsku (koja je 53, barem u mom slucaju je tako bilo).

Stelat mozes udio zraka u smjesi na leru i vrlo malom otvorima gasa. To je serafic kod tebe na lijevoj strani karba (do airboxa) i obicno je odvrnut tvornicki izmedju 1,5-2 kruga.

Eventualno mozes stelati polozaj igle, ali nema potrebe jer ovako kad je spustena do kraja je najbolje.

bojan:
krivo sam napisal, 53 je orginal bila dizna.

znači više ništa ne moram dirati, tak ga ostaviti i samo gas?

i još me zanima dali i vama motor kreće na 4000-4500 okretaja?

i ručka za gas mi ima dosta praznog hoda, to se može poštelati da odma lovi?

3alfa3:
Hod rucke stelas na samom karbu maticama na sajli. Lufta mora biti malo. Barem 3-4mm. Ako je vise, u servisu zamoli da ti to postelaju ako sam ne znas i tamo ti to nece naplatiti jer je to posao od 1 minute.

Kretanje na tim okretajima je OK za serijski spuh.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju