što se tiče trgovine i pive, ako su vlasnici privatnici mogu kako im je volja, kod mene je situacija da ti za pivu iz frižidera zaračuna 0,50-1,50kn više od onog koje je "vani"(sve ovisi od proizvođača i onoga koje više ide)
što se tiče felge i otkupa/prodaje željeza/aluminija i ostalih kovina, isti k kao i kod otkupa zlata recimo ja dođem kod tebe i prodam ti prsten za koji sam dao 1500kn a ti mi za njega daješ 300kn ak si dobre volje i onda se ja bunim kako zašto i zbog čega je tako mala cijena kad reklamiraš 250kn po gramu i onda me ladno odhebeš sa time da zlato nije te cijene zbog kvalitete i nakon 2 dana naiđem u prolazu i vidim svoj prsten u izlogu po cijeni od 2000kn
logika prema tome govori da dok ti nekom mećeš tebi ga je neko već metnio..........
cem opce sluzi inspekcija..e da i znam jedan restoran gdje uvjek dobim puknutu casu ili tanjur il okrhnuto..kaj nebi trebali dobit kaznu za to ak im se pozove inspekcija. i osoblje je tamo bahato i nekulturno... kaj se nemre nikak stat na kraj svim ovim glupostima???
inspekcija se ne zove zbog puknute čaše ili tanjura jer je 80% slučajeva slučajnost da ti se izda u takvom stanju, a ako se ponovi više puta promjeni birc ili restoran jer ili si se ti zamjerio sa nekim ili se taj neko zamjerio sa tobom a ako nije ni to jbote u kakvu prčiju ti to zalaziš....
bahatost i nekultura - standard hrvatske ili je neko ustao na lijevu nogu (konobar ili onaj koji se poslužuje)
odi na mjesec dva radit na more (a ni nemoraš jer i na kopnu je tako) i vidit ćeš zbog kakvih stvari se zovu inspekcije, a to nisu čaše i tanjuri i nadrkanost djelatnika.....