Tehnički kutak > Tehnička pitanja

podlaganje multivara sa šajbicom pri stavljanju kevlar remena..

<< < (18/44) > >>

Josip:

--- Citat: 3alfa3 - 27 Srpanj, 2012, 17:27:07 ---
--- Citat: Jurich - 27 Srpanj, 2012, 10:40:45 ---ako je vanjski fi veci stavi je kao ja, na drugu stranu bolcne
Meni je isto vanjski fi veci pa sam tamo stavia

--- Kraj citata ---

Vis, dobra ideja. Nisam se nikad sjetio te kombinacije  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

nije dobra ideja jer onda vario ne sjedne skroz na kalotu u pocetnom polozaju i onda se "skrati" bolcna za debljinu sajbe izmedu kalote i samog tjela varia

ti si tokario standardnu distancu koja odmice kalotu od zupcanika vodene sa 6 na 5mm i tada si dobio izravnan remen u odnosu sa blokom + postavljanje sajbice prije ventilvara
sajbica mora bit vanskog promjera 20mm i unutranjeg 15mm jer u protivnom nije dobro
top performance imaju malo vece odstupanje za po 0,2 su vece i kad se namontiraju "plesu oko osovine radilice i ne budu u centru, jos uz to vanski fi onemogucava da vario dode skroz do ventilvara tj da podigne remen do samog vrha varia
naraku imaju malo manji unutranji fi pa je potrebno samo malo prosirit unutarnji promjer da mogu uc na osovinu radilice
stage6 su se najbolje pokazale, nema nikakvih problema, izmeri se kolika debljina sajbice je potrebna i samo se namontira

zadnjih 2-3 mjeseca sam se dosta zabavljao materiom cvt prijenosa (konkretno kod piaggio grupacije) pa sam dosao do nekih zakljucaka (koji ne moraju biti tocni  :toothy12:)

Jurich:

--- Citat: Josip - 15 Kolovoz, 2012, 18:00:17 ---
--- Citat: 3alfa3 - 27 Srpanj, 2012, 17:27:07 ---
--- Citat: Jurich - 27 Srpanj, 2012, 10:40:45 ---ako je vanjski fi veci stavi je kao ja, na drugu stranu bolcne
Meni je isto vanjski fi veci pa sam tamo stavia

--- Kraj citata ---

Vis, dobra ideja. Nisam se nikad sjetio te kombinacije  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

nije dobra ideja jer onda vario ne sjedne skroz na kalotu u pocetnom polozaju i onda se "skrati" bolcna za debljinu sajbe izmedu kalote i samog tjela varia

ti si tokario standardnu distancu koja odmice kalotu od zupcanika vodene sa 6 na 5mm i tada si dobio izravnan remen u odnosu sa blokom + postavljanje sajbice prije ventilvara
sajbica mora bit vanskog promjera 20mm i unutranjeg 15mm jer u protivnom nije dobro
top performance imaju malo vece odstupanje za po 0,2 su vece i kad se namontiraju "plesu oko osovine radilice i ne budu u centru, jos uz to vanski fi onemogucava da vario dode skroz do ventilvara tj da podigne remen do samog vrha varia
naraku imaju malo manji unutranji fi pa je potrebno samo malo prosirit unutarnji promjer da mogu uc na osovinu radilice
stage6 su se najbolje pokazale, nema nikakvih problema, izmeri se kolika debljina sajbice je potrebna i samo se namontira

zadnjih 2-3 mjeseca sam se dosta zabavljao materiom cvt prijenosa (konkretno kod piaggio grupacije) pa sam dosao do nekih zakljucaka (koji ne moraju biti tocni  :toothy12:)

--- Kraj citata ---

i ja sam razmislja tako ali reci mi koje su posljedice toga jer koliko ja vidim meni skuter najnormalnije radi?

ivanm:
nisi shvatio.. i alfino podlaganje samo pomiče bolcnu prema van, kalota ostaje na svom mjestu.. dakle svejedno je jel podloška ide sa ove ili one strane bolcne, bitno da produžava bolcnu a na istom mjestu ostaju sve komponente osim naravno ventilvara..
dakle raspored ide ovako odozada:
remenica uljne
distanca od 6mm
kalota
šajbica
bolcna
vario
remen
ventilvar.

Jurich:
Neznam kome govoris da nije svatija, ali ima logike sta josip govori jer sam i ja tako razmislja ali skuter normalno radi
Stvar je u tome sta šajba ima vanjski fi veci od bolcne pa je stavljen uz kalotu i samim time za tu debljinu odvojila kalotu od variomata
Nadam se da ste me svatili

ivanm:

Kalota i tak nije naslonjena na variomat sa unutarnje strane. Jel shvacas da je alfa napravio 30000km tako tak da je ocito da je u redu.
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju