Tehnički kutak > Tuning skutera
problem sa prijenosom
unnamed:
Pozdrav!
imam problem sa prijenosom koji me poceo lagano zivcirat.skuter jet force prosiren ispuh serijala sa zx-om i bgm sport kvacilom, 6.5 i 7.0 rolice, crveni deferi na kvacilu i serijska centralna.skuter je prije isao 85 - 90 stvarnih a sad nekako natera na 70, dok sam sam sa curom da ne pricam jedva navlaci, u brijeg padnu okretaji i tesko vuce..
sve je to pocelo od kako sam kupio novi remen motoforce kevlar 765 x 17.8 serijski je bio 755 x 18..prije nego sam prosirio ispuh rolice su bile 6.0 i odlicno je isao..imali ikakvog rijesenja za to..i da remen je jedno pola cm do vrha.
podmetao sam sajbice kemijao sa svim i svacim ali nista uvijek isto
zemo323:
imam isti remen kao ti i iste probleme, ako stavim teze rolice onda navuce krajnju ako stavim lakse rolice onda nikad krajnju navuc, jedino sto meni okretaji gotovo nimalo ne padaju, kako podigne okretaje tako stalno drzi..
jel ti remen ovako stoji u polutkama
unnamed:
u meni je remen skroz pri vrhu kojih 2mm od vrha....jel ima to mozda veze sa centralnim jel pre tvrd..znaci kad je opusten remen je na variu u najdoljnjem polozaju dok u polutkama u najgornjem..kad se razvrti kojih 5mm i vise fali do vrha varia a na polutkama jedno cemtimetar i pol do kraja ima..sav se usro taj prijenos..koje rolice imas i kako ti je remen tako nisko??
zemo323:
ako si dira centralni vrati serijski..
ja sam sada stavio 6,7gr rolice i skinut cu ih jer mi je ubrzanje lose krajnja jos gora.. dobra mi je kombinacija 8,0 i 6,7 ispadne 7,35 i moglo bi se trpit.. moj remen ima nekih 100 i nesto kilometara i mislim da ce u smece ako se stanje ne popravi
u polutkama stoji ovako jer je 1 zub kraci od mog serijskog
unnamed:
centralni je serijski nisam ga dirao..moj je orginal 755 18 a ovaj je 765 17.8..rolice 6.5 i 7.0..start je ok donekle ali krajnja nikakva..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju