Vezano uz moj problem koji sam imao (
http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,59675.0.html), a mislim da bi mogao biti odgovor na dosta problema postanih u zadnje vrijeme...
Kada se skine blokada na poklopcu fargazera (onaj metalni stift ili u nekim slucajevima serafic) dolazi do prevelikog prostora i membrana moze "iskociti" van. Tada se smjesa naglo obogati i motor se zagusi.
Ovo se nece odma dogoditi. Sa originalnom membranom mi se gusi dok se jako ne ugrije (valjda kad se ugrijala membrana vise nije iskakala, ili to uopce nije bio problem sa originalnom membranom). Sa zamjenskom membranom motor je radio super prvih 10-ak kilometara no nakon toga je valjda omekanila i cim bi se malo vise motor razvrtio membrana bi "iskocila" i zagusila motor... ovo bi se desilo pri 15-20kmh.
Vratio sam blokadu u fargazer i motor vozi super (52kmh i nesto slabije ubrzanje u odnosu na bez blokade). Cim sam stavio stift odmah je motor dobro radio, tako da je promjena bila odmah vidljiva. Ovako vozim vec 40-ak kilometara.
Buduci da je taj metalni dio dugacak oko centimetra, mogao bi se mozda samo skratit (otpilit) i blokada bi bila maknuta, a membrana sigurna, no neda mi se dirat ga vise (da nisam diro skuter od pocetka sve bi bilo ok).
Ako se ne varam, baotian (za razliku od moga sanli silverstone-a) ima manji serafic, a ne stiftic, pa u tom slucaju ovo mozda ne vazi, odnosno membrana ne moze iskociti... to neznam.