za početak znam da je bilo x tema na ovu temu ali moram pitat ovo što me zanima
naime pošto se svuda po kojekavim temama ovog i inih foruma pisalo da je yasuni najtiši auspuh i da ako se želi utišati bilo koji drugi da se ubaci prije vune ubaci čelična da nebi staklena ili kamena brzo izgorila i da se proširiju rupe, te da se ne smije ubacit previše vune da nebude preglasan (neki su ubacivali da su jedva zatvorili auspuh i bilo im je tiše)
e sad pola posla sam napravio prije par mjeseci tj, izbacio staru vunu koja je bila puna ulja crna i zagorena, očistio sam ga koliko sam mogao te sam samo zamjenio vunu i radilo je dobro, tj. bio je relativno tih ali pošto mi vrag nije dao mira neki dan uzmem si malo vremena i na ispušnu cijev sam nabacio čeličnu "spužvu" i na nju bacio staklenu vunu
sad je skuter preglasan, a upotrebljena je ista količina vune kao prvi puta, samo je u čeličnoj razlika
87dB u leru, 1/3 gasa 98dB, 2/3 je već preko 110dB a na full gasu nisam ni pokušavo jer su mi se "roletne" spustile (mjereno fonometrom sa ebaye)
vaša preporuka, da se vratim samo na vunu ili da prošim rupe i ostanem na novoj kombinaciji ili postoji neka treća