Općenito > Generalno o skuterima
Kinezi od 125/150 ccm (Keeway, CFMoto, Sym)
R2D2:
--- Citat: prettyflyguy - 16 Svibanj, 2008, 17:53:30 ---Hi Ekipa!
Moj prvi post :) ... Imao sam Kymca ZX50 i smatram ga izvrsnim 50 ccm skuteromali su distributeri krajnje neozbiljni, pa su me izvcirali do kraja (klasicna prica, zatvoreni ducani, djelovi, servisi...).
Danas jadan stoji sa pokvarenom elektronikom - CDI, ne da mi ga se servisrat vise, 3 i nesta godine je star... mogu ga prodat nekom za sitnis i to je to (ako nekome treba u splitu...)...
Bok mislim da nije problem i nikakva klasična prića za Kymca zatvoreni dućani jer u Rijeci i drugim gradovima ih ima i svi rade min 5-7 godina.
Mislim da je problem u Splitu.Trgovci su možda tu krivi i nitko se neće ozbilljno baviti prodajom Kymca u Splitu.
--- Kraj citata ---
prettyflyguy:
--- Citat: R2D2 - 18 Svibanj, 2008, 21:34:09 ---
Bok mislim da nije problem i nikakva klasična prića za Kymca zatvoreni dućani jer u Rijeci i drugim gradovima ih ima i svi rade min 5-7 godina.
Mislim da je problem u Splitu.Trgovci su možda tu krivi i nitko se neće ozbilljno baviti prodajom Kymca u Splitu.
--- Kraj citata ---
a slusaj, kako god, nisu kupci krivi... ja sam kupio kymca i kazem opet bio sam zadovoljan kvalitetom tog skutera za te novce, ali kad nemam ozbiljan servis i support onda od toga nema nista... Evo sam neki dan dozna za nekog lika u nekoj garazi koji ka servisira kymca stavljajuci djelove sa honde.... whatever... Inace, kupija bi sada opet kymca da ima ozbiljan ducan i ozbiljan support... Ovi skuteri koje gledam se prodaju u ducanu kojem vjerujem jer postoji dugo godina i s kime god sam prica zadovoljan je kupac... cak i kad motor ne radi najbolje, oni se potrude, dodju ti na cestu ako stanes itd... tako da me u njih nije strah uzeti ni nekog od nabrojanih kineza...
Doomsday:
Pričali mi na tel. prije neki dan... :zubo:
Situacija ti je ovakva... Sym je najkvalitetniji i najjači od njih, ali će i bit najskuplji... Imaš i 125 i ovaj šta se zove 200 a u biti ije 171 ccm... Vidi koje su ti šeme sa dozvolon sad, ovo a1 ili a, kubikaža itd...
Ako mora do 125, a neda ti se plaćat Sym, ostaje ti Keeway...
Ako može i priko 125, tu ti je Charm...
Serviser ti je uvik isti... Za djelove pitaj servisera...
A bilo kojeg da kupiš, srića ti je najbitniji čimbenik... Jeli sklapan u pon/pet, jeli radnik bija bisan ili mu je žena dala...
:toothy9:
P.S. u Trogiru ti Moto Gama mislin servisira Kymco... :icon_scratch:
:dontknow:
odin:
--- Citat: prettyflyguy - 19 Svibanj, 2008, 09:52:44 ---
--- Citat: R2D2 - 18 Svibanj, 2008, 21:34:09 ---Bok mislim da nije problem i nikakva klasična prića za Kymca zatvoreni dućani jer u Rijeci i drugim gradovima ih ima i svi rade min 5-7 godina.
--- Kraj citata ---
a slusaj, kako god, nisu kupci krivi... ja sam kupio kymca i kazem opet bio sam zadovoljan kvalitetom tog skutera za te novce, ali kad nemam ozbiljan servis i support onda od toga nema nista... Evo sam neki dan dozna za nekog lika u nekoj garazi koji ka servisira kymca stavljajuci djelove sa honde.... whatever... Inace, kupija bi sada opet kymca da ima ozbiljan ducan i ozbiljan support... Ovi skuteri koje gledam se prodaju u ducanu kojem vjerujem jer postoji dugo godina i s kime god sam prica zadovoljan je kupac... cak i kad motor ne radi najbolje, oni se potrude, dodju ti na cestu ako stanes itd... tako da me u njih nije strah uzeti ni nekog od nabrojanih kineza...
--- Kraj citata ---
u splitu nakon nekoliko godina poteskoca sa organiziranjem kvalitetne podrske, mislim da taj problem vise nece postojati, posto je Šago novi Kymco distributer, a Facto novi servis (Honda ovlašteni servis). U splitu je nekoliko godina bio ozbiljan problem sa servisima i dilerima, posto su uglavnom svi ozbiljni servisi bili monobrand (yamaha pribudic-borcic i piccilo, sago honda, aljinovic piaggio).
prettyflyguy:
--- Citat: Doomsday - 19 Svibanj, 2008, 17:08:42 ---Pričali mi na tel. prije neki dan... :zubo:
Situacija ti je ovakva... Sym je najkvalitetniji i najjači od njih, ali će i bit najskuplji... Imaš i 125 i ovaj šta se zove 200 a u biti ije 171 ccm... Vidi koje su ti šeme sa dozvolon sad, ovo a1 ili a, kubikaža itd...
Ako mora do 125, a neda ti se plaćat Sym, ostaje ti Keeway...
Ako može i priko 125, tu ti je Charm...
Serviser ti je uvik isti... Za djelove pitaj servisera...
A bilo kojeg da kupiš, srića ti je najbitniji čimbenik... Jeli sklapan u pon/pet, jeli radnik bija bisan ili mu je žena dala...
:toothy9:
P.S. u Trogiru ti Moto Gama mislin servisira Kymco... :icon_scratch:
:dontknow:
--- Kraj citata ---
Hi!
Bas sam po tvojim savijetima otisa do Mayera i tamo nasa vise manje sve sta mi treba, barem u cijeniku ako ne na lageru :) Thanx for info, jos jedan put!
E, sad ovaj Keeway Outlook 125 se tek neki dan poceja prodavat, jos ga nema u ducanu, iako ga stalno preporucuje i kune se u keeway sta se tice postprodaje a i sta se tice kvalitete izvedbe, zavrsen obrade itd... Mozda bi i gleda da idem na SYM, ali ne pari mi se da mi ga ovi moze tako brzo isporucit.
Nego, cini mi se da preferiras CF moto u odnosu na Keeway? Cijena je za 125 ccm ista kao i Keeway, a ondaj od 150 ccm je 1000 kn skuplji. Ono sta me zabrinilo je to da sada CF Moto salje samo nove modele sa ajnšpricom, i vec pricaju da ga treba kompjuterski podesavat itd... To mi se cini nekako slaba karika i velik rizik za kineza... pa me malo odbilo u korist keeway skutera.... pari mi se da to na kinezu moze stvorit dosta problema...
a ovo za kategoriju sam provjerija.... nema grede... upisa sam A kategoriju, a kazu da su a i a1 trenutno samo figure... da to mup jos nije poceja primjenjivat... a da cu ja polozit po starome sistemu pa nece bit veze za kubikazu....
however, moram jos vidit stanje sa papirima za keeway skuter itd... da mi ne bude situacija da je skuter u prodaji a papiri da ce bit za misec dana :)... homologacija itd...
pooz
pogleda
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju