Tehnički kutak > Injection
Aprilia Ditech gubi vodu i diže temp
frane1012:
Evo ovako, već neko vrijeme sam ga vozija i temp bi više manje bila ok (nije bila savršena) ali i gubija mi je laganini antifreeze. I sad neki dan ode temp u oblake. Skinili mi thermostat. Znači vodena pumpa šljaka, jer vidim u onoj posudici mlaz. Killer ili hladnjak postane vruć kao i cili antifreze u sistemu (što bi uputilo na to da tekućina kola hladnjakom ali opet diže temp. Diže je u vožnji ali ne uvijek i diže je na leru??? Ima netko neki prijedlog možda brtva glave? Jel normalno da tamo di vidim onaj mlaz u posudici vidim i da malo brabočka, kao da je zrak??? Dobro je spomenuti da>> motor pali ok, možda nekad iz drugog puta i ide ok možda se osjeti zadrška nakon 60 km/h.
JogFromYamaha:
brtvu glave novu, isprati dobro s vodom sistem u oba smjera da izbacis smece van ako se kaj nakupilo i onda nalijat antifriz i odzracit na vodenoj pumpi i na termogrupi
ah da dok stavljas brtvu lagano ju mozes namazat s diht masom na tanko
Iwo SR Tuono:
nabija ti kompresiju u ekspanziju
kupi novu brtvu glave i čak ju ni nemoraš mazat dihtmasom jer je aluminijska presvučen gumom, prije montaže glavu poravnaj na staklu s vodobrusnim 200 recimo i sve sastavi natrag kako je jog rekao
zna se to događat i nije ništa strašno samo se mora uočit problem na vrijeme da nebi došlo do hidroudara
Nova brtva glave je oko 100ak kn ako me pamćenje služi
frane1012:
Puno hvala na odgovorima. Da nabija pritisak, nekoliko puta je izbacilo na čep. Jel ima neki tutorijal za skidanje glave? Da ne bi što zajeba ;D.
JogFromYamaha:
da, skines 4 srafa potegnes stari dihtung denes novi i zasrafis :laughing7:
nema tu puno kemije
spusti vodu,
skini injektore
odsrafi glavu
potegni ju dolje
sve pocisti i pregledaj
novi dihtung
skupa zasrafi u kriz s osjecajem
napuni antifriz i postekaj sve
pali banzeka