Tehnički kutak > Injection
Ditek se gasi. Zašto ?
ditek:
pozdrav :) evo da se i ja ubacim, imam isti problem nažalost.. pali malo teže u zadnje vrijeme ide normalno sve 95 100.. problemi su na leru i na samom startu, na leru dosta lose radi treska, trokira, stavljena nova CPR8E, opet isto.. kompresor ociscen i crijeva komplet promjenjena.. injektor i casica pocisceni sve na sta sam sumnjo je pocisceno/prekontrolirano.. jedina stvar jos na koju sumnjam su usisne lamelice koje cu za vikend pogledat na kaj lice, jel moguće da su one?
a sad me bas prpa neka da i meni tak klip i cilindar zgledaju :angry7:
btw 10 000km ima i tocena sintetika.. ima to kakve veze?
Lenko:
RMS kompletan usisni ventil sa metalnim lamelicama ti je manje od 10 e. Možeš zameniti sa njega samo lamelice, koje su metalne. Mada nije preporuka da se stavljaju metalne, jer ako puknu, mogu da naprave ršum u mašini. Najbolje si karbonske, nikako karbonizovane...A onda izmeri kompresiju, smrdi mi da je zalepio klip...tako je bilo i kod mene...
ditek:
ma znam da nisu to neke pare al nisam to stigo do sad jos pogledat.. a za te RMS sam cuo da su loše pucaju lako razlete se nakon 1000km? ma kupit cu karbonske naravno nije mi sad u 50 100 kn.. da, spravu za kompresiju imam al je navoj krivi a nisam sumnjo na nju jer motor stvarno ide super.. probat cu nesto skemijat pa izmjerit kompresiju ak ne skemijam otvaram masinu za vikend pa da vidimo sta se dogada nutra.. nadam se da nece bit iznenadenja ;D
hvala na odgovoru! :)
Lenko:
Lepo vreme, pa počeli radovi...Nakon reakcije pumpe, daje malo više od 2atm. Upali iz 2-4 pokušaja. Radi na leru, ali čim se doda gas, ugasi se. Pa onda na foru mu se doda gas. Stavljena nova svećica. Tokom rada, dođe do 4-5 atm. Posle 5-6min, gasi se. U vožnji je sve ok...ima li neki savet ?
Grale:
Promjeni filter zraka i počisti airbox, zadnjih dana to pali na ditechima :icon_biggrin:
Skini čašicu i počisti emulziju, sad se preko zime sigurno napunilo oho-ho.
Nadopuni akumulator ako je dugo stajal, friški benzin i trebalo bi da radi ;)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju