Općenito > Propisi
Krivi podatak u prometnoj dozvoli i knjižici vozila
Miki-speedy:
Nama su nekoliko puta htjeli pisat kaznu na novom sr-u,najgore je kad drotu kazes pa vidis da ima i rukohvate i odvojen sic za suvozaca a on ko budala vidi sta pise
Mijenjaj to :icon_thumright:
innuendo:
Evo, bio sam u stanici za tehnički pregled gdje su mi tak naapisali i... Ne žele ništa promijeniti jer u papirima od homologacije piše: Broj sjedala: 1.
Ja im kažem da skuter ima jedno sjedalo, ali da je predviđen za dvije osobe (tako i piše u računu od skutera), a oni meni da to ništa ne znači što tako piše u računu nego da gledaju što piše u onom papiru od homologacije. A tamo piše sjedalo, a ne mjesta za sjedenje (po meni, to nije isto).
Kažu mi da firma mora napisati (valjda i potvrditi) novi homologacijski list u kojem će pisat da ima 2 sjedala.. O Bože... Pa ima samo jedno, sumnjam da će to napraviti...
A želim to ispraviti da me neki nadobudni policajac ne kazni (samo zato kaj je nešto negdje krivo upisano)...
Jel' mogu otići u neku drugi stanicu za tehnički pregled da to isprava (ili eventualno napišu nekakav ispravak, kako je to napisao @cosa_wp) ?
3alfa3:
--- Citat: innuendo - 21 Lipanj, 2012, 14:35:37 ---Jel' mogu otići u neku drugi stanicu za tehnički pregled
--- Kraj citata ---
Ja bi probao, nis ne kosta. Al ako tako pise u homologacijskom listu...
Zapravo, vjerojatno je stvar tumacenja. Mzoda naidjes na normalnu osobu u drugoj stanici.
i koja budala ide pist broj sjedala? Jer onda svaki auto ima 3 sjedala, pa se svejedno smiju vozit 5 osoba
innuendo:
Pa da, to sam im i ja rekao, ali ne žele ni čuti. Jedno je broj sjedala, a drugo broj mjesta za sjedenje.. Njima je to isto. Što to znači, da neki motor sa sjedalom "do preksutra", ima samo jedno mjesto za sjedenje? Znači da samo motori s onom prikolicom sastrane smiju voziti još nekoga?? Smiješno...
Ne znam jel mogu to probat obaviti u nekoj drugoj stanici za tehnički. Ako mogu, idem probat jer je glupo da me kazne zato što netko ne zna (i ne zanima ga) koliko mjesta za sjedenje ima skuter koji ima sve što treba imat za suvozača (piše čak i u uputama)
daRio:
Problem je u tome kaj je uvoznik taj model homologirao po starim propisima gdje se je koristio izraz broj sjedala a sada se koristi izraz mjesta za sjedenje.
Ne uzbuđuj se,nećeš imati problema jer te ni jedan policajac neće gnjaviti zbog toga,nih zanima kaciga,naljepnica,auspuh i blokada.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju