Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Moj JETFORCE project...
pitaNS:
odustao sam od ovog gore projecta sa pripasavanjem polutki od piaggia...nisam imao živaca da se drndam s tim jer su polutke duže za jedno 10mm na osovini primara...previše mi je tu zajebancije oko toga...
Kupio sam primar Stage6 15/33 22% produženje...Izgubio sam sam start ali krajnja je otišla gore za nekih 10kmha i motor sa malo gasa bez problema postiže brzinu od 85kmh na kojoj se pre drao ko blesav... :icon_biggrin:
Jedino me nervira što zviždi na većim brzinama kao turbina neka... :sad1: Jer su zubci ravni a ne ukošeni...
evo malo slikica:
Giz:
Super mi za vidjeti kad neko ima toliko volje za slaganjem scoota. Polako, sigurno i kvalitetno! Svaka čast... samo nastavi. :icon_thumright:
pitaNS:
he,he volim raditi pedantno i polako...Ne volim da fušarim...
e da nisam napisao da je krajnja PRAVA brzina sada oko 100+
Bidalot_C30:
dobar projekt,nije pretjeran kao neki...narucu dijelove pa dok ih cekaju nesto ih pukne pa odma narucu neke trece... :icon_biggrin:
pitaNS:
Na prdekalici mojoj se stalno radi, čak šta više toliko se radi da ne mogu da ispratim postovima sve radnje :laughing7:
Turpijanje je palo pre nekih mesec dana a tek sad pišem :laughing6: ...Tako da je Malossi Sport dobio, nove, malo veće uglove kanala! :icon_biggrin:
Glavna turpija je Mario Mrkšić a ja sam bio tu da zaprljam malo prste, he he :frajer:
novi uglovi naturpijanog Sporta by MM su:
izduvni 189 (serijski je bio 179 što je puno u poređenju sa starijim Malossi Sportovima koji su valjda bili 172)
prelivni primarni 133
prelivni sekundarni 126 (odradili smo prelivne u malu lepezu)
prelivni usisni 116
Takođe smo skratili Tecnigas RS za 8mm na sredini lonca i time podigli rezonancu za nekih 500 obrtaja... Sada ga vrtim kroz ubrzanje na nekih 10.300-10.400 obrtaja,jer je tu motor sada najjači..... Serijska radilica je u njemu...mada je za sada sve ok!
Prenos je morao biti iznova naštelan, sa 6,2gr sam se spustio na 4,75gr uz Polini belu oprugu i serijsko kvačilo na njemu...Primar 13/35 (22% produženje) mi je pohebao start totalno, tako da nemam baš najbolji start...
A evo i slika malko (ja sam u plavoj majci a Mario u žutoj :frajer: )
Ubrzanje
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju