Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Moj JETFORCE project...

<< < (29/96) > >>

pitaNS:
hvala alfa na savetima... :icon_thumright: tako sam nekako i mislio...

nove karike- oko 10 eur
nove brtve- oko 10 eur

honovanje- ne znam koliko je...? al pretpostavljam da nije skupo (kakav je to uopšte proces, jel to mašinska obrada da se ujednači prečnik cilindra na svim delovima? ? ?).... :icon_scratch:

Pupo:
Honovanje nije strojna obrada, ako si malo vještiji možeš to napraviti i kod kuće. Samo moraš kupiti alat kojim se to radi. Stari je to davno kupovo ali mislim da nije previše para samo neznam koliko mali promjer može honovati jer ovaj što ja imam honer nije baš mali.
Treba ti samo alat za honovanje, bušilica, šprica s uljem i malo volje. I samo mažeš ojdimi-dojdimi u ravnomjernim pokretima. Samo pazi da ti honer ne prođe kroz cilindar ili ti ispadne van dok još bušilica radi jer će biti fešta.

pitaNS:
sad si me bacio u razmisljanje, kakav alat za honovanje ? ? ?...mada mislim da se ne hebem jos i s tim odneti lepo majstoru i kraj...

vasso123:
Honovanje ti je postupak fine obrade valjkastih predmeta čiji su promjeri veći od 2 mm, primjenjuje se također pri obradi cilindara i čahura....
princip rada: alat izvodi kružno gibanje i pomoćno pravocrtno. glava za honovanje se sastoji od 3 ili više brusnih štapića koji se potiskuju uz obrađenu površinu......

3alfa3:
Neki to rade i smirgl papirom granulacije 150-250 sa par pomaka rukom i bude dobro, ali ja bi to radje dao nekom ko ima alat za to.
Honanje je urezivanje kanala (riseva) u koje karika zapinje pa se tako ona razradi. Ujedno ti kanali zadrzavaju na sebi male kolicine ulja pa pomazu i podmazivanju, ali prvenstveno sluze da bi se karika sto prije razradila.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju