Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Moj JETFORCE project...
vpucko:
ma daj predstavio je to skidanje squisha koda dobijes 10 konja bokte, primjetis tu neku razliku prva 2,3 starta i to je to!!!
vasso123:
Joj koliko sam ja tomosa turpijo i svasta radio i uvijek je bilo prvo spustit glavu,i uvijek je osjetno bolje isao.A narocito se sjecam situacije kad sam imao jednu hondu 80 i kad sam skinuo dihtung izmedju cilindra i glave,imo je dosta vise snage i bolje se razvrtavo...neznam ja sta si ti radio
vpucko:
--- Citat: vasso123 - 30 Srpanj, 2008, 23:39:42 ---Joj koliko sam ja tomosa turpijo i svasta radio i uvijek je bilo prvo spustit glavu,i uvijek je osjetno bolje isao.A narocito se sjecam situacije kad sam imao jednu hondu 80 i kad sam skinuo dihtung izmedju cilindra i glave,imo je dosta vise snage i bolje se razvrtavo...neznam ja sta si ti radio
--- Kraj citata ---
de idi turpijat radilicu ::)
hac:
squish se ne radi samo zbog kompresije,squish je bitan i za hlađenje klipa.......na serijalama i večini kitova proizvođaći stave jako velik squish iz više razloga,po mom iskustvu neki prosjek je 1,5 do čak 2 mm,to rade da budu sigurni da neče klip lupit u glavu u nekoj ludoj kombinaciji tolerancija ,ali najviše zbog toga što uz takav velik squish neče bit problema sa detonacijama ma kakvo loše gorivo stavio
ivanm:
squish određuje koliki će pritisak smjese biti prije paljenja iskre (kompresija), bolji pritisak - bolje se smjesa rasprši, bolje je izgaranje..
sve ostalo mora biti dobro poštelano, da bi se osjetila razlika zbog sqiusha..
ako je squish premali dolazi do pretpaljenja smjese prije iskre, samozapaljena smjesa (detonacija) ima dosta višu temp. izgaranja nego normalno upaljena pa se pregrijava klip, hoće i zacvikat..
u slučaju smanjivanja squisha mora se koristiti višeoktansko gorivo pa čak i octane booster..
trkaći auti idu na gorivo na bazi metanola (metilni alkohol) koji trpi dosta jaču kompresiju od standardnog benzina mislim čak do 1:20..
znači oktanski broj 120, ili tako nešto, ne sjećam se, treba istražiti..
ali dosta je skup metanol, i teško se nabavlja..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju