Tehnički kutak > Tuning skutera

DIY - Senzor Temperature

<< < (25/37) > >>

Aleks:
Pozdrav,
evo zanimljiv projekt, i bacam se i sam u izradu.

Samo sto, ne mogu nabavit pravi LM35 (A) senzor, koji mjeri do 150°C , imam za kupit samo LM35CZ (do 110°C , 39kn) i LM35DZ (do 100°C , 11kn).

Kupit cu ovaj DZ, pa vidjet, jer vidim da slow-u ne prelazi temperatura nekih 90° pa bi trebalo biti dovoljno. A ako preko 100°C i nije linearna skala, nema veze, jer do tuda ni ne smije doc.  :laughing7:

I jos cu malo modificirat raspon voltaza odnosno °C, stavit cu 10 ledica, od nekih 40° - 100° , pa ce biti malo preciznija skala.

Inace svaka cast za projekt, bas je strava.  :notworthy:

Aleks:
Evo malo sam testirao dijelove, izgleda da ce sve radit kako treba, uostalom, pogledajte video sta sam na brzinu slozio.  :toothy12:

Opis filmica:

--- Citat: ---"Pozdrav, pošto radim senzor temperature za skuter, odlučio sam prvo malo ispitat elemente "kako dišu" pa sam na brzinu složio mjerač od 22°C do 30°C, sa 10 ledica.

Kada pritisnem senzor prstima, on se grije, temperatura raste i LEDice luduju. :)

Ok, uvjerio sam se da ce ovaj sklop bit dobar za prvobitnu namjenu, samo treba podesit opseg temperatura i to je to. "
--- Kraj citata ---

Btw, gozz i ekipa, ako vam treba kakva pomoc oko struje, tj. realiziranja nekih novih zamisli, javite se, pa mozda mogu pomoci.  :icon_thumright:

luna500rr:
super, ali malo niske temperature ocitava, ili si ga necim drugim grijao

smmania:
daj shemicu zanimljivo mi izgleda

Aleks:
@luna500
Evo dodao sam opis videa, da se kuzi o cemu se radi. Znaci snizio sam temperature samo za potrebe testa.

@smmania
Jbg, nemam shemu, uzeo sam podatke od svakog elementa (LM35 i LM3914) i spajao ovako od oka kako bi trebalo bit.  :icon_biggrin:
Stavio je gozz shemu za senzor temperature od 0-125°C ovdje:
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=7080.msg111343#msg111343

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju