Tehnički kutak > Tuning skutera

tuning generica

<< < (2/7) > >>

roc:
Sad imam rolice 6.5g jel mi možeš nešto preporučiti težinu za najbolje ubrzanje i malo krajnje i isto tako za feder. bilo bi mi drago kad bi stavio neki link. Da te pitam jel paše feder od baotiana?Hvala

danyq7:
Stavi od 4 - 4,5 grama. Ovisi o tvojoj težini. Ako si teži stavi lakše, a ako si lakši stavi teže rolice.
Centralni feder ostavi serijski, a federe kvačila stavi najtvrđe iz pakiranja za 112mm kvačilo.

Uglavnom s tim gore navedenim će ti skuter solidno ić, a ako hoćeš još bolje ubrzanje i krajnju veću za oko 10km/h morat ćeš uzet neki bolji rezonantni auspuh. Najbolje bi ti bilo neki rabljeni po 400-500kn. Pašu ti svi koji su za minarelli skutere.

I još nešto, ti generici ti obično imaju jako male dizne u karburatoru, pa ne bi bilo loše staviti veću. Na mojem je bila dizna 47 i kad sam stavio diznu 60 skuter se preporodio. Sad ne znam jel još ugrađuju iste karburatore ko prije, ali bilo bi dobro kad bi provjerio koji karburator imaš i koja je dizna u njemu.

I moraš izbušit rupe na deklu variomata da se hladi jer će se pregrijavat, pogotovo sad po ljeti. Izbuši par rupa na početku dekla i par rupa na kraju i neće bit problema.

roc:
Imam oko 70kg, ali se bojim da cu s tim lakim rolicama izgubit krajnje ili necu jesi možda probao??  Imam tvornički ugrađeno hlađenje na deklu jer prođem 300km u komadi, a skut ne gubi na ubrzanju. Koliko košta dizna za njega i koja je razlika ako stavim veću? Hvala

roc:
Zaboravio sam napisat skuter je 2009god,a kupljen je 2011god, pa jel možda znas to za diznu

danyq7:
Ako uzmeš lakše od 4 grama onda ćeš izgubit nešto krajnje, a od 4 - 4,5 grama je optimalna težina.

Vjerovatno imaš mikuni 12 karburator i na njemu diznu 47(mislim da nisu to mijenjali). Bilo bi dobro da na taj auspuh staviš diznu 53-55, a ako bi uzimo neki jači auspuh onda diznu 58-60. Dizne ti koštaju oko 10-15 kuna, a u taj mikuni 12 ti idu dizne s m6 navojem.

Rolice ti koštaju oko 70kn, a set federa kvačila u kojem dobiš mekane, srednje i tvrde federe ti košta oko 120kn. Znači za oko 200kn možeš kupit sve šta ti treba da skuter ide solidno.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju