Tehnički kutak > Tuning skutera
tuning generica
roc:
Imam Generic roca. Za sada sam stavio rezonantni auspuh i skinuo prsten s variomata i dobio brzinu od 70km/h. Imam još u planu staviti racing CDI, sportski variomat i brusiti glavu cilindra. Sad bi me zanimalo neke preporuke tih dijelova ili iskustva s glavom. Ne znam je li nužan variomat jer je on malo skuplji oko 500kn možda bez njega da dobim nekakvih 90km/h samo s CDI-em i brušenjem glave ili ipak treba variomat.
Hvala na odgovorima
danyq7:
Generic ti nema blokadu na cdi-u tako da je kupnja "racing" cdi-a bacanje novaca. Ako baš hoćeš kupi si cdi od minarellia pa ga pripaši gore, ali kao što sam reko, nema potrebe.
Koji rezonantni auspuh si kupio? Ako si uzeo onaj kineski sa crvenim topom zaboravi na neki tuning jer taj auspuh nije za to.
Iz tog skutera ćeš teško izvuć neku brzinu veću od 70 zato ti je najbolje da s tim novcima kupiš mašinu od yamahe neo's ili nekog drugog minarelli zrakom hlađenog skutera i voziš se ko čovjek. Za 1000kn dobiš tip-top minarelli mašinu i samo gore staviš LC getribu i da vidiš veselja.
roc:
Taj auspuh nije smeće jer ga radi tvornica Generic baš za njihove skutere
roc:
čitao sam po forumima da je CDI zblokiran na tim skuterima btw auspuh je austrijski nije ti to kinez
danyq7:
To austrije vidjelo nije, sve je to čista kina. Imo sam generica i još puno drugih skutera i zna o čemu pričam. Nedavno sam svjedočio da je na genericu otišla uljna pumpa i zaribo je, a imo je smiješnih 1200km. Da je CDI blokiran onda se ti ne bi vozio 70.
Taj auspuh ti je isti ko serijski, samo je otvoreniji, dakle nije nikakav rezonantni. Vjerovatno su ti svašta napričali u dučanu nestručni ljudi kao i meni kad sam kupovo svoj generic. Tih 20km/h više si dobio ne zato što je to neki rezonantni auspuh, nego zato što za razliku od serijskog nema onu dugačku granu na izlazu iz cilindra koja guši mašinu.
Ako misliš zadržat tu kinesku mašinu stavi neki auspuh tipa leo vince zx, lakše rolice i federe kvačila srednje tvrdoče. S tim ćeš izvuć najbolje performanse, a sve ostalo je bacanje novaca.
Mislim možeš ti turpijat termo grupu, spuštat glavu... ali kolko će mašina to izdržat ne znam. Ali po iskustvu znam da je kvaliteta na lošem nivou.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju