Tehnički kutak > Injection
Aprilia sr 50 problem
Kralj1337:
Imam apriliu sr 50 ditech 2001 god.
problem je sledeci , mogu motor sve normalno da upalim na leru radi sve super kad dodam gas puca iz auspuha , rastavio sam motor zamjenuo klip jer je puko po pola , cilindar nije bilo potrebe mjenjati , jos sto sam stavio je nova svjecica i sad idem vozem se sve super ono nisam prelazio 40-50km/h jer razradjujem klip i odem po druga sjedne on na motor dam gas i opet poce da puca... i tad se totalno sjebao sad mogu samo da ga vozim 10km/h maksimalno jer samo tad ne puca kad dam skroz malo gasa , cim pojacam gas odma puca iz auspuha pomozite sta je , jedan majstor mi je rekao da misli da je TPS (protokomjer) da li je moguce da je do toga i koliko para kosta dal neko zna ?
amirdjonlic:
druga svjecica ponovo :icon_thumright:
Lenko:
Pored nove svećice, neće biti šteta, a samo može biti bolje, da restartuješ TPS:
RESET TPS-A
Tps je senzor položaja gasa koji se nalazi poslije filtera zraka tj. mjesto gdje je inaće karburator se nalazi on.
Uglavnom je poželjno resetirati tps poslije generalke ili ako motor ima visoki ler gas ili radi prenisko, greška 8
1. dajte kontakt
2. ištekajte tps (konektor sa 4 žice)
3. pričekajte minimalno 10 sekundi
4. isključite kontakt
5. ukopčajte konektor tps-a
6. dajte kontakt i lagano otvarajte gas do pune otvorenosti i vratite nazad do pune zatvorenosti (ECu će snimiti kretanje gasa)
7. isključite kontakt i to je to
ivek_sr:
Mudro zbori lenko ali ako puca iz auspuha to je definitivno svjećica jer krivo baca iskru nema to veze sa protokom zraka
Kralj1337:
ovako uzeo sam novi tps i opet puca iz auspuha
svijecica izgleda udara od klip jer kad je stavim i izvadim zazor se smanji na minimalno
izgleda da je majstor KRETEN sjebao navoj od svjecice mislim da ide na stranu , jel moguce da zbog tog puca ? mislim pucalo je i prije tog i ako jeste kako da rijesim to :/
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju