Tehnički kutak > Blokade
El. blokada Peugeot Jet C-Tech
darac_os:
Pa ovako ja sam kupio potenciometar, kondenzatore 2,2 i 3,3 pa da probam i prekidac, sad ja sam 99,99% siguran da je karburator gore na skuteru jos ja poslikam masinu pa mi vi recite da se nebi slucajno zajebao.. :toothy9:
--- Citat: Gelipterina - 08 Svibanj, 2012, 12:43:39 ---Krivo si cuo, teze je napravit ako je ubrizgavanje, a ima lijeka i za to. Taj od kog si cuo je vjerovatno mislio da C-tech ima direktno brizgavanje.
Kad izvadis kadu ispod sica, nadji kabel sa magneta, odnosno crna izolacija , u toj izolaciji su ti 4 zice, plava, zuta ,bijela i crveno-crna. To vidis kad zavrsi izolacija, pa dodje konektor. Od pick-upa do konektora je plava zica, a od konektora do CDI-ja plavo bijela.
Ja sam spojio to na taj konektor, tako da nisam trebao guliti zicu. Tu spojis jedan kraj zice, onda potenciometar, pa kondenzator, i prekidac, (kod ovog ti nije bitan redoslijed, barem mislim da je tako) pa onda na masu ili direkt na minus od akumulatora.
Ja sam spojio, ali prvo sam pokusao bez potenciometra dodavanjem, oduzimanjem i preslagivanjem razlicitih kondenzatora, kako bi dobio odgovarajucu vrijednost, medjutim, zasad nisam jos pogodio tocnu. Uglavnom 2,2 uF je previse, a 1uF je premalo. Kad ti je prevelika vrijednost, onda ti skuter nemoze niti krenut, a kad je premala, onda je prebrz. Treba pogodit.
Kad imas potenciometar onda je lakse nastelat, ali navodno je potenciometar osjetljiv na vlagu, pa je ovo trajnije rjesenje. Al neka te to ne brine previse, ubaci to u neku kutijicu ili najlon i budi na miru.
I meni nije trokiralo :dontknow:
--- Kraj citata ---
I ja sad tebe nisam skontao na koju zicu da spojim to sve kad slemim? :toothy12: (ako sam dobro skontao ili do konektora na plavu ili od konektora na plavo-bijelu?)
sry zbog previse pitanja ali nisam to nikad radio a nebih htio da spalim nesto! :P
Gelipterina:
Ako imas Kilometar sat u velikoj kruznici na uricama, onda je karburator. Ako imas okretaje motora onda je TSDI (injektion).
Da, dobro s skuzio za zice. Od CDI-ja je plavo bijela, a od magneta plava. Susrecu se na konektoru.
Kupio si kond, i prekidac, a potenciometar?
darac_os:
--- Citat: Gelipterina - 08 Svibanj, 2012, 22:16:51 ---Ako imas Kilometar sat u velikoj kruznici na uricama, onda je karburator. Ako imas okretaje motora onda je TSDI (injektion).
Da, dobro s skuzio za zice. Od CDI-ja je plavo bijela, a od magneta plava. Susrecu se na konektoru.
Kupio si kond, i prekidac, a potenciometar?
--- Kraj citata ---
Ma kond 2,2, prekidac i potenciometar i sve je to polemljeno vec.. samo trebam uzeti i ustekati na zicu i masu pa cemo vidjeti kako radi.. ma sigurno je karb.. znaci sigurno je ta plava zica. dobro to mi je bilo najbitnije jer nebi htio spaliti nesto.. :S sutra kad otvorim skuter pitat cu ako bude eventualno kakvih pitanja! Hvala puno na pomoci!
Gelipterina:
Plus od konda ide prema zici a minus prema masi (duzi krak na kondu je +), cisto da napomenem :)
darac_os:
--- Citat: Gelipterina - 08 Svibanj, 2012, 23:50:30 ---Plus od konda ide prema zici a minus prema masi (duzi krak na kondu je +), cisto da napomenem :)
--- Kraj citata ---
Ma to znam da.. :) cisto me zanimalo na koju zicu spajam.. ugl hvala jos jednom na pomoci.. znaci sad to na tu plavu zicu spojim ili na plavo bjelu ili jos najbolje na konektor kako si ti i to je to.. :)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju