Za dva dana mi stize novi Ace i brine me par sitnica:
1.) Mobitel dolazi s Android 2.2 sistenom i htio bih ga cim prije updateati na 2.3(ili noviji). Jel kompliciran update ili se jednostavno slijede upute?
2.)Zanima me moze li se frekvencija procesora jednostavno dic na min 1 GHz jer mi se 0,8 cini slabasno
3.)Interna memorija od 150 mb mi je daleko premalo. Uzeo bi 16 gb. Jel mogu uzet najjeftiniju ili postoje neke razlike izmedu kartica?
Možeš dizat procesor, ali trebaš za to costum kernel. A i ne isplati se jer nije to neka razlika između 0,8 i 1 GHz. A ako hočeš da ti mob bude nešto brži, ima costum romova koji ti to omogućavaju.
Update, ako ti Kies neće ponuditi update, možeš ga nadograditi preko Odin-a. Firmware ti se skida preko Sammobile-a, a sam proces nadobradnje ti se obavlja u par klikova i traje oko 3 minute bez skidanja podataka Firmware-a (oko kojih 100-300 MB). Ista stvar ti je sa costum Room-ovima. Najnoviji ti je 2.3.6, a popis možeš naći na
http://www.sammobile.com/firmware/?page=3&t=1&o=1&m=GT-S5830&r=1#regiona. Sve sad ovisi od kojeg operatera ti bude Ace. Kolko vidim, 2.3.6 za naše operatere još nema, ali nema veze ako recimo staviš od njemačkog E-Plusa, svi ti europski firmware-i ti imaju HR jezik jedino što su brendirani, a i neki operateri stave pokoji svoju aplikaciju što se, ako se roota mobač, ta aplikacija može izbrisati. A kaj se tiće kartice, animatrix ti je rekao sve. Te od 8 giga, nađeš već za oko 100 kn, a bude ti dosta jedino ako nebudeš mob trpao glazbom i videima.