Tehnički kutak > Garaža

Runner by Tomi_ZG

<< < (89/218) > >>

Dax:
E pa bato svaka cast na sredivanju runerceta
Ovo se cijeni,nek potraje jos 58tk i isplatit ce sam sebe

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Tomi_ZG:
Idemo dalje

Pošto sam u više navrata na forumu pisao da aftermarket amortizer za novog runnera 50 u originalnoj 335mm dužini ne postoji,a original je na easypartsu "out of production",također ni ovlašteni ga nemaju na stanju,bio je red da se nekaj poduzme

Uzeo sam rms-ov 320mm amortizer koji ću sitnim preradama približit barem mjeri od 330mm da bude što bliže originalu,jer u protivnom dok je skuter na kotačima sa 15mm kraćim amortizerom izgleda ko da osoba od 80ak kg sjedi na njemu,a to ne valja,sve ću popratit slikama kad pribavim potrebne sitnice

Ovo je bilo najduže kaj sam našao da sam mogao osobno izmjerit,jer nitko od proizvođača ne zna pravilno mjerit amortizer za piaggio i onda lupetaju svakakve krive i izmišljene mjere,za one koji još ne znaju mjeri se od vrha donjeg selena koji se uglavi u šalicu na rami do centra rupe di se šarafi na blok

Corector:
Rms inace oma krace krakove usica za prihvat na blok. Dok OEM ima duze. Ja sam ti znao (na pezistaru zadnji put), skinuti prihvat s oem amortizra, a na ovom rms recimo odsjeces samo krakove i navaris oem usicu. Trebao bi dobiti sigurno 1cm visine. Posao je dosta lagan.

I zanima me tvrdoca tog amortizera, jer ako je pretvrd kao rms za Nrga i starog runnera, sumnjam da se budes dugo vozio s njim.

Tomi_ZG:
Amortizer još nisam montirao jer ne stignem,al je složen i to po školski,podignut je sa 320 na 334mm kaj je samo milimetar ispod tvorničke mjere

Podložio sam ga sa 5 šajbica(trošak 10kn u Šarafku) fi36mm sa unutarnjom rupom fi13mm koje su savršeno i na knap sjele jer je fi13mm dio di dolazi selen

Uz to na dio navoja sam stavio piksu unutarnji fi8mm,vanjski fi13mm i 15mm dužine jer da nema pikse gornji selen ne bi bio u centru nego bi plesao po navoju,uz to kod montaže se gornja šajbica nasloni na piksu i onda je amortizer propisno stegnut i nema straha od otpuštanja matice

Iznad donjeg selena di je praznina kod montaže dođe gornji selen,a rama je između njih u sendviču

Ovom radnjom je usfalilo navoja da se sve stegne,pa sam gornji selen skalpelom skratio na pola

Majstor Zvonkec proizvodi piksu

Dax:
Ajde neka si skarabuđio amortizer,bas me zanima kako ce se ponasat
Majstoru Zvonkecu isti svaka cast

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju