Općenito > Propisi
Nista od voznje 125 ccm skutera s B kategorijom
daRio:
Osobno poznam dvoje ljudi koji su u toj tadnoj skupini koja radi na tim izmjenama i borba je velika. U zakonodavstvu sjede ljudi koji si samostalno neznaju nos obrisati a kamoli da poznaju problematiku o kojoj raspravljaju a što je najgore velika većina njih niti ne vozi motore i sukladno tome ne može realno sagledati stvar.
Budite sigurni da če do neke promjene doći samo je pitanje kada i koliko će biti opsežna promjena.
Kada do nje dođe opet je nedoumica da li ćemo prihvatiti iskustvo neke razvijene zemlje i od njih preuzeti taj dio zakona ili ćemo opet izmisliti neku kombinaciju više zakona.
U svakom slučaju do izmjene će doći ali o vremenskoj jedinice se ne može raspravljati jer je ona u ovoj zemlji za svaku promjenu nepoznanica.
Ne treba spominjati da bi više novaca išlo u blagajnu jer bi se povećala prodaja a to vuče održavanje,gorivo i ostalo a 50 ccm bi ostao samo za skroz mladu populaciju.
To su ciljevi i razmišljanja radne skupine specijaliziranih novinara i ostalih stručnjaka u moto branši i tim smjernicama pokušavaju postići tu izmjenu zakona.
istipa622:
stef ima pravo, i ja se sjecam da sam negdje procitao da u tim državama di se smije vozit 125 sa B kategorijom je ograničenje na kW, sada neznam na kolko točno ali nekako mi je u glavi ostalo 6kw i priča da se legalno vozi honda lead i slični slabiji skuteri
zvonkec_92:
--- Citat: istipa622 - 20 Siječanj, 2013, 01:13:44 ---stef ima pravo, i ja se sjecam da sam negdje procitao da u tim državama di se smije vozit 125 sa B kategorijom je ograničenje na kW, sada neznam na kolko točno ali nekako mi je u glavi ostalo 6kw i priča da se legalno vozi honda lead i slični slabiji skuteri
--- Kraj citata ---
po meni to je čista glupost, kolko motora na svijetu sa 125cc ima do 6kW... svi motori su večinom 7-11kW jadna majka onom ko izmisli takav glupi zakon.. pa onda je bolje da ostane ovako kako je sada.
steeef:
znam ja da je A1 do 11kw i 125cc ::)
ali A1 nebude prešla pod B kategoriju tak da bude ko i vani ograničenje na kw i to kak sam rekel,125cc i 9kw.(nisam bil siguran jel je 6 ili 9)
a tu spadaju skoro svi 125 4t ac skuteri,čak i leaderi.
izmjene zakona budu kak veli dario,samo je pitanje vremena..a pošto su nam svi zakoni za k**ra* i nedovršeni i nedorečeni,budemo vidli kak bude ovo ispalo.
to kaj mi idemo u eu ne znači da moramo prihvatit svaki zakon i sprovest ga isto ko i ostale države..mogu ga uzet a i nemoraju,toe to.
zvonkec_92:
ajde do 9kW još nekako. ja sam mislio da će A1 pod B ić. :(
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju