Pozdrav ekipa... Ovako imam dva problema.
1. Neko vrijeme mi je zujilo iz prijenosa pri nekih 40 do 60 km/h. Skontam da je nesto oko primara. Kupim jeftino novi poklopac getribe sa primarom, zamijenim, nema vise zujanja. Al zato su se osjetile neke vibracije jer je bio los lezaj u poklopcu.
Zamijenim lezaj, semering, lijepo sve upresujem, vratim, sve super. Sve super...neko vrijeme. Nedavno vozio duzu relaciju, sutradan trebao kratko do grada, osjetim neke vibracije pod nogama, to jeste na onim vragovima gdje suvozac spusta noge
.
Vibracije se ne osjete do pola gasa, od pola gasa osjetim da mi se tresu ti vragovi pod nogama i auspuh se pocne jace derati. Ako u bilo kojem trenutku pustim gas, vibracije totalno nestaju.
Do cega bi moglo biti to? Kad sam otvarao getribe, oni lezajevi u bloki su bili dobri...
2. Nakon te duze relacije pojavio se jos jedan problem, ujutro kad ga palim nece da mi digne obrtaje da se brze zagrije, nego konstantno na istim obrtajima i tesko se grije (kad dam gas izlazi dim po cemu odprilike znam da nije zagrijan).
Pored toga u putu, vozim npr 50 km/h, pustim gas, dodam gas treba mu 1-2 sek da on skonta da sam dao gas i da ponovo krene.
Jel ovo vise karb problem ili kvacilo?
Pomozite molim vas