Općenito > Generalno o skuterima

Kupnja novog skutera-molim savjete.

<< < (8/21) > >>

dhorvat:
Ako biraš između SR-a, Runnerice i NRG-a nek ti prosudi udobnost u vožnji, a najbolje je da to sam probaš. Od minarellija nemaš baš neki preveliki izbor, eventualno Malaguti F15 Firefox ili Aprilia Area 51, te eventualno stari SR (do '98. godine) ili Yamaha Jog RR.  Za putovanja obavezno vodeno hlađenje i napravi reparaciju pumpe bez obzira što vlasnik rekao  :laughing7:

veka84sb:
Pročitao sam tvoje uvjete ,želje i zaključio da zaboraviš 50ccm!

Pored svih pametnih i manje pametnih razloga ima još jedan , 50ccm =50km/h pogotovo ako planiraš stalno se gradom vozati (dostava) ,sigurno će te uhvatiti.

dhorvat:

--- Citat: vision2 - 10 Travanj, 2012, 19:31:23 ---Hvala svima na brzim odgovorima.
Konkretna situacija: imam 21 godinu,skuter mi fkt treba,radim dostave tu i tamo, obicno predjem po 8tk godisnje skuterom,pa trazim nesto sto bi trajalo jos 3 godine do A kategorije. Zato mi za grad treba nekaj sto malo trosi a ne radi guzvu po slavonskoj bas.

Volim otic i na put, pa bi htio da mogu ic recimo zg-rijeka sa suvozacicom,naravno uz 2-3 stajanja. Da motor nebi krepo kad ga negdje vani zgasim. Dao bi za takav skuter do 10000 kn (s regom ak nadjem odjavljenog). Zato neznam di bi naso tak jeftinog a ispravnog runnera ili derbija,slobodno me uputite ak znate.

Mozete mi slobodno napisat koji je od njih najjeftiniji za odrzavanje,odnosno kolko su cesti kvarovi,i dal su ozbiljni. Po ovim savjetima,sad se bacam na njuskalo, trazit cu vodeno hladjenje,ovaj sr ili energy,cini mi se da su jeftiniji od runnera i derbija,a ak nista nebude onda trazim ipak aeroxa. Slobodno dajte jos savjeta,kad nadjem bum stavio linkove s njuskala. Hvala :)

--- Kraj citata ---

Uf nisam ovo ni vidio. Zaj#bi ovo kaj sam reko, tebi treba 125 VX, ali opet ubit ćeš ga sa dostavama. Makar pregrijat se neće  :laughing7: Uglavnom veka ti je sve rekao  :dontknow:

ivan_speedy:
Ja bi uzeo Gileru Runner kud puklo da puklo,ali onaj model prije ovog najnovijeg,a i mislim da su jako izdržljivi  :icon_thumright: .A i može se na njuskalu nac dobrih,mislim u dobrom stanju,samo treba tražit i gledat  :icon_thumright:

vision2:
Hvala svima na mišljenjima, al opet me ubijate s tim dostavama xD. Nisam klasični dostavljač, radim dostave manjih paketa u večernjim satima (i ne, nije ništa ilegalno hhh). Tako da se vodeno hlađenje nebu pregrijalo,a služit će me za dulji put. Veći je problem po mom mišljenju što radim oko 30-40 km dnevno svaki dan, evo u 8 mjeseci vožnje s lunom sam 6000 napravio,s tim da nisam svaki dan ni vozio. Tak da mi treba nekaj izdržljivo kaj malo troši, sve ostalo ću rješit u hodu.

@veka: to me baš ne dira, ak me kužiš :)

@horvat: problem mi je lova za veće skutere, zato tražim do 50ccm, i u ovoj klasi ima odličnih.

Neke sr-ke sam vam već stavio, sad gledam runnere starije (nema ih baš), a interesira me i energy, jel on dobar?
Btw nebi francuze, bez uvrede :P

PS: nevezano za temu,nego za kasnije uređivanje skutera koji kupim: dali promjena samo rolica,federa i remena povećava potrošnju i utječe na trajnost mašine?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju