Općenito > Generalno o skuterima

Kupnja novog skutera-molim savjete.

(1/21) > >>

vision2:
Pozdrav svima, relativno sam nov, probat ću skratit.

Bio bi zahvalan kad bi mi mogli pomoć u izboru skutera do 50 ccm. Do sad sam imao lunu vision 2, stalno sam nekaj šerafio po njoj, a prije nje runnera 50 sp, to je bila milina. Sad tražim novi, kupio bi rabljenog, sa sljedećim karakteristikama, pa ak mi možete predložit nešto što je najbliže opisu ispod.

Od skutera bi očekivao da s novim remenom,federom,rolicama i bez blokade ima odlično ubrzanje, da ide do nekih 80, i da mogu bez straha s njim izvan grada. Konkretno rute od 100 km u komadu. Može bit 2t ili 4t. Zračno ili vodeno hlađenje, to me savjetujte vi xD. Da je potrošnja oko 4 litre. Da nema problema s elektronikom i plastikama ko kinezi. Da su djelovi relativno jeftini. Da može podnjet i dvoje ljudi komotno. Da kolko tolko dobro ide uzbrdo.

Navest ću par modela za koje se interesiram,a vi slobodno predlažite i druge :). Po redu: Yamaha aerox, Derbi gp1 racing, Gilera runner, Aprilia SR (il je rs :S),Kymco.
Kad rasprava krene počet ću stavljat ove s njuškala koji su mi se svidjeli,pa ih procjenite. Hvala svima :)

B.E.R.O.:
Yamaha Aerox za dvoje ne zbog zadnjeg sica.  :dontknow:
Ovo ostalo moze proci,posto je van grada voznja i do sto km ja bi ti preporucio vodeno hladjenje.
Svi trose oko 4 litre ako nije nista cackano po njima.
Dijelovi vise manje za sve su isti nijedni nisu toliko skupi a pogotovo za ove malo starije skutere tu ima polovnih dijelova na svakom koraku.
Neznam sta te jos zanima??
 ???

Grale:
moja preporuka-novi sr!
odlične kočnice,držanje,ide oko 80 realne sa skinutim blokadma,mores bez beda vozit suvozača,potrošnja je do 4 l,dijelova ima skoro i u pekari,sve u svemu po meni najkvalitetniji skuter,koji se da nać za oko 1000 eura star do 6 godina...

div:
Nije loš ni energy a ni gilera naravno novi modeli ,vodwno hlađenje iste mašine ( pouzdane ) i komotno možeš voziti dvije čak i teže osobe .
--Vrejedi rezmisliti ,adijelove možeš naći također tu na forumu za male novce .
--Ak se misliš baciti u tjuning to su skuteri koji i sa tvorničkom radilicom trpe veće opterećenje . :icon_thumright:

vision2:
Hvala svima na brzim odgovorima.
Konkretna situacija: imam 21 godinu,skuter mi fkt treba,radim dostave tu i tamo, obicno predjem po 8tk godisnje skuterom,pa trazim nesto sto bi trajalo jos 3 godine do A kategorije. Zato mi za grad treba nekaj sto malo trosi a ne radi guzvu po slavonskoj bas.

Volim otic i na put, pa bi htio da mogu ic recimo zg-rijeka sa suvozacicom,naravno uz 2-3 stajanja. Da motor nebi krepo kad ga negdje vani zgasim. Dao bi za takav skuter do 10000 kn (s regom ak nadjem odjavljenog). Zato neznam di bi naso tak jeftinog a ispravnog runnera ili derbija,slobodno me uputite ak znate.

Mozete mi slobodno napisat koji je od njih najjeftiniji za odrzavanje,odnosno kolko su cesti kvarovi,i dal su ozbiljni. Po ovim savjetima,sad se bacam na njuskalo, trazit cu vodeno hladjenje,ovaj sr ili energy,cini mi se da su jeftiniji od runnera i derbija,a ak nista nebude onda trazim ipak aeroxa. Slobodno dajte jos savjeta,kad nadjem bum stavio linkove s njuskala. Hvala :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju