Tehnički kutak > Napravi sam

Izmjena vodene pumpe na Piaggiu bez rastavljanja blokova

<< < (20/28) > >>

3alfa3:

--- Citat: Tomi_ZG - 08 Srpanj, 2013, 18:24:15 ---Jbg,a s gedorom ga garant veliš ubiješ?

--- Kraj citata ---

Ni sve gedore nisu iste. Ja imam doma vise setova i uzeo sam onu sa najtanjom stjenkom. I ubio sam ga svejedno  ;D
Zapravo, vozio sam se oko soma km prije nego je proslinilo. Onda sam si dao truda (par minuta da nadjem cijev i 10tak da ju obradim) i stavio novi semering. Drzalo je 15tak tisuca prije nego sam prodao skuter, a sto je poslije bilo - neznam.

Problem sa gedoramna ili predebelom stjenkom je sto ostecujes i feder i njegovo leziste u semeringu. Sa tankom cijevi ne - samo guras na mjestu koje je u semeringu predvidjeno za to.

Inace, namazi malo semering s unutarnje strane (gdje je u kontaktu sa osovinom) sa malo litijeve ili slicne masti. Dulje ce trajat

Tomi_ZG:
Ok,daj mi još reci kad vadim/stavljam osovinu istovremeno moram odšarafljivat/zašarafljivat propeler jer je on na knap? Tak sam nekaj čul uglavnom.
I kad si uprešaval osovinu isto si tukel s cijevi po lageru s vanjske strane?

@ Zrakoplovac - sad bi rekel nekaj al bolje neću

3alfa3:
Osovinu sam izvadio kombinirkama, lagano je izasla, a novu gurnuo rukom i minimalno si pomogo sa udarcima (skoro da bi i bez alalta mogao gurnut novu unutra)

Drnda:
moja nije lagano isla van, pa sam navojnu sipku zavario za osovinu, na sipku navio 2 matice izmedju kojih sam stavio papagajke i po njima cekicem lupao da izadje van sve... dobro sve ocistio, stavio novu pumpu uz lagano tuckanje gumenim cekicem, i namastio semering te ga postavio gdje treba ici i laganim tuckanjem gedorom ubacio u ravninu sa blokom , i to je to...

propeler sam lagano odvijao kako je sve islo van.. samo nek ti je stalno gedor 8 na produzetku na onome dijelu propelera, da nebi nesto ispalo, i to je to..

steeef:
s tankom stjenkom gedore pocne se vijat stjenka semeringa prema unutra,ja sam sa sajbicama i sarafom upresaval semering,s lupanjem bi ga sjebal sigurno..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju