Tehnički kutak > Tuning skutera

malossi base savjet moze?

<< < (8/10) > >>

maminjo:

--- Citat: 3alfa3 - 07 Travanj, 2012, 11:32:29 ---Evo da (nakon par godina) ponovim:

Kad idete blizu 100 km/h, otpor zraka je toliko da bi za narednih 10 km/h trebali imat 20 tak % vecu snagu mashine (ugrubo)
skuterima.

70ccm base skuter jednostavno ne moze preko 100km/h ako ne zalegnes (a i tada je vrlo upitno da li ce toliko ici). Midrace ima 50% vecu snagu, pa ide samo 20tak km/h vise

Tako da ne pusim price da je neki skuter istog setupa toliko bolji od nekog drugog da bi isao 10-20 kmh brze osim u slucaju da je ovaj drugi nepostelan

--- Kraj citata ---

potpis :icon_thumright: :icon_thumright:

--- Citat: Jet Force C-tech - 06 Travanj, 2012, 22:46:57 ---jbt kako nekontas kad se sagnes imas manji otpor zraka , sta se tu nemore skontat  :dontknow:

--- Kraj citata ---

vidim da i ti ne razumiješ......naravno da je jasno ako se sagneš da je manji otpor zraka, ali čemu to? čemu vožnja da se zalegnem, kaj da sam brži od susjeda ili frenda, ne razumijem svrhu....dobro većinu vas klinaca donekle kužim, ali opet čemu?

maminjo:
Kad smo već kod variomata, a tema je ubiti trebala biti o tome:

Ne mogu skontati koja je ubiti razlika između Polini SpeedControl(77eur) i Polini HighSpeed(60eur) oba su za šest rolica......pretpostavljam da je razlika samo u pakiranju, jer se sa HighSpeedom dobije centralni feder i torsioncontrol, al me buni jer je jeftiniji??

ivanm:
polini izgleda ko da je made in china, ko dječja igračka ali dobar je između ostalog jer ima glatke kanale koji uopće ne jedu rolice
multivar izgleda finije, od boljeg materijala, ali kanale je dobro ispolirati..

maminjo:

--- Citat: ivanm - 07 Travanj, 2012, 13:30:16 ---polini izgleda ko da je made in china, ko dječja igračka ali dobar je između ostalog jer ima glatke kanale koji uopće ne jedu rolice
multivar izgleda finije, od boljeg materijala, ali kanale je dobro ispolirati..

--- Kraj citata ---

ma to znam, ali velim razliku između ona dva Polinijeva šta sam naveo ne kužim......

ivanm:
hi speed je Polinijev najnoviji variomat za piaggio... ove stare nebi ni uzimao..
sa speedcontrolom brijem dobiješ 2 federa i dve garniture rola.. zato je skuplji..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju