Tehnički kutak > Tuning skutera

Centralni feder - Minarelli Horizontal

<< < (2/5) > >>

Jet Force C-tech:
da pitam nesto...

neki dan sam stavio na vagu polini bjeli centralni i sabio ga ,tako i seriski peugeot isto i oba se skroz sabju na 35-40kg...
al je seriski duzi nego polinijev, jel ima kakve razlike tu sad...inace dok sam se vozio sa seriskim centralni obrtaji uz brdo su uvjek bili isto dok sa polinijevim su varirali dodje motor do 30-40km/h i onda padaju obrtaji dok nedodje do 10-15km/h i onda se opet penju ...

ivanm:
stavi onda polini plavi..

dhorvat:
sad ste tek počeli shvaćat polako (sl niste još shvatili do kraja  :laughing7:) što ja pitam. Ako nama na minarelliju okretaji skoče u nebesa i onda padnu dal se to da izgladiti kraćim centralnim.

Dakle, kraći centralni je mekši u početnoj poziciji ali je tvrđi pri krajnjim pozicijama pri većim brzinama, za razliku od dužeg koji je i u početnoj poziciji podosta stisnut pa se ta razlika manje osjeti. To bi na serijskoj minarelli polutci moglo biti solidno.  :dontknow:

mario_f15:

--- Citat: dhorvat - 08 Travanj, 2012, 15:56:56 ---sad ste tek počeli shvaćat polako (sl niste još shvatili do kraja  :laughing7:) što ja pitam. Ako nama na minarelliju okretaji skoče u nebesa i onda padnu dal se to da izgladiti kraćim centralnim.

Dakle, kraći centralni je mekši u početnoj poziciji ali je tvrđi pri krajnjim pozicijama pri većim brzinama, za razliku od dužeg koji je i u početnoj poziciji podosta stisnut pa se ta razlika manje osjeti. To bi na serijskoj minarelli polutci moglo biti solidno.  :dontknow:

--- Kraj citata ---

o tome sam negdje vec citao da kraci fino izjednaci okretaje
cak mislim da si ti to pisao nekad davno, ti ili slow  :icon_scratch: :icon_biggrin:

andy:
Opet si počeo kemijat  :toothy12:

Mislim da najisplativije onu ak se nevaram da se zove - motoforce polutka linearna.. Uloženo dobiveno najbolje :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju