mašinerija je sjela na skuter..sve pospojim i onda razočaranje,skuter ne pali..
ima iskru,vergla ok i svjećka uredno zalijana al opalenje nula bodova..
odma mi bilo sumnjivo nešt oko paljenja (mašina je bila i.e. pa sam ubacival paljenje i magnet od karb verzije) i gledamn ja oznaku na magnetu i pipam di je klip kad on skoro na donjoj mrtvoj točki..to naravno nije dobro i kut paljenja ne da je u kur*u nego ko da ga nema..ispustil ponovno ulje,skidam deklo paljenja i prvo mi pada napamet pogledat kak kajla stoji,a kad ono kajle nema..
reko odlično..skinem magnet dolje i vidim dae kajla skliznula i uhvatila se na leđa magneta..složim ja to kak treba i sastavim pa vršim opalenje i kad ono gaT upali iz prve na zub (i to sa keihin karbom od vxra) tak da je tutnjanje skutera bez auspuha u garaži bio pravi melem za moje uši..al ipak plan za danas je ispunjen mada se odužilo vremenski..
sutra pobacam gore sve kaj treba a možda padne i test drajv ako budei vrijeme poslužilo..
pošto je bila i.e. mašina,osim drugog paljenja potrebne su još neke dodatne korekcije kao što je micanje cijevćice od rashladne tekućine,proširit navoj treba na indikatoru temperature pošto je za i.e. 2 mm širi nego običan ko na karbu..
moral sam dodat još i đek za indikator pritiska ulja jer to 250 mašine imaju posebno izvedeno na instalaciju,ne ko vx/rovi u onom glavnom đeku na mašini..
pošto sam imal doma jedno sabijeno paljenje od vxra,skinul sam s njega žicu i đek indikatora ulja i fino uglavil u postojeći đek pa je sad sve plug en play ko from tvornica if you understand me..
pošto nisam drnda,eto jedna slika..grale je zakaz na mjestu fotografa