Tehnički kutak > Blokade
elektronska blokada - izrada
JogFromYamaha:
ja uvjek spajam na sraf koji se drzi na ramu znaci najcesce na tank ulja ili ta negdje
ma3x:
evo mene opet..
sastavio sam sve.. potenciometar 100ohm i elektrolitski kondenzator 3.3 sam stavio u kinderjaje
prekidac sam skonto kako radi :D
masu nigdje osim na nogarima al to sam dost jednostavno spojio.. nisam mogo na rezervar ulja jer je gore izmedju rupe od sica i rezervara pa se ne vidi ni s jedne strane taj od ulja nit kako je zasarafljen... a pumpa mi jetotalno na drugoj strani...
problem:
potenciometar moram na najmanje smanjit da bi iso oko 45-50
dali promjeniti potenciometar i uzet od 250ohm
ili kondenzator.. imam 2.2 al s njim jako trokira, imam i od 10 al i s tim trokira...
trazio sam od 2.8 al nisu imali u chipoteki :S pa me zanima kaksi to mislio da taj od 2.8 :S dal ga nisu samo na stanju imali ili uopce ne postoji :S
ako mi mos pomoc malo oko tog :D
inace sve sam lijepo slozio, izbusio sam plastiku s toplim ekserom i ugradio prekidac ispod plastike s desne strane, poprilicno se vidi al koliko sam skotno nigdje nije definirano kako skutermora bit blokiran pa s obzirom na to policija nema pravo "odblokirat" ga ili sam u krivu...
marin-w:
--- Citat: ma3x - 29 Ožujak, 2012, 16:07:45 ---evo mene opet..
sastavio sam sve.. potenciometar 100ohm i elektrolitski kondenzator 3.3 sam stavio u kinderjaje
prekidac sam skonto kako radi :D
masu nigdje osim na nogarima al to sam dost jednostavno spojio.. nisam mogo na rezervar ulja jer je gore izmedju rupe od sica i rezervara pa se ne vidi ni s jedne strane taj od ulja nit kako je zasarafljen... a pumpa mi jetotalno na drugoj strani...
problem:
potenciometar moram na najmanje smanjit da bi iso oko 45-50
dali promjeniti potenciometar i uzet od 250ohm
ili kondenzator.. imam 2.2 al s njim jako trokira, imam i od 10 al i s tim trokira...
trazio sam od 2.8 al nisu imali u chipoteki :S pa me zanima kaksi to mislio da taj od 2.8 :S dal ga nisu samo na stanju imali ili uopce ne postoji :S
ako mi mos pomoc malo oko tog :D
inace sve sam lijepo slozio, izbusio sam plastiku s toplim ekserom i ugradio prekidac ispod plastike s desne strane, poprilicno se vidi al koliko sam skotno nigdje nije definirano kako skutermora bit blokiran pa s obzirom na to policija nema pravo "odblokirat" ga ili sam u krivu...
--- Kraj citata ---
Mozes kondenzatore spajat paralelno ili serijski da bi dobio odredjene vrijednosti ....
marracc:
--- Citat: JogFromYamaha - 27 Ožujak, 2012, 13:36:06 ---jesi ti elektronicar?
ako jesi onda znas sto ti je radit ako nisi onda lemi kak ti se kaze jer sam vlastorucno napravil 50 blokada ako ne i vise i sve su radile i nikome nije izgorio magnet
to kaj se sjebe kompletna struja to je dok talenti spajaju blokadu na akumulator i skure cijeli elektricni sustav skutera i onda imaju 100 kila otpada a ne vozilo
lemi po nacrtu i spajaj na ramu i to je cijela prica
--- Kraj citata ---
daj mi objasni to s akumulatorom? ja imam vec 2 godine minus spojen na minus od akumulatora, i nikakvog problema! ako spajas serijski, onda se zbrajaju ( + na +, - na -), pogledaj si da li si to dobro stavio, nema potrebe stavljat preko 3 microF
MALES SR180r:
@JogFromYamaha jel ima to neki pontenciometar,da se uštela.... :dontknow:
kak ćeš ti znat na kolko obrtaja meni skuter ide 50? :icon_scratch:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju