Tehnički kutak > Styling skutera
nabavio kompresor, e sad...
keka:
jl se to baš utvrdjivac zove?
mislim šta da pitam u bojama i lakovima?
Leonardo:
--- Citat: keka - 15 Travanj, 2008, 18:19:54 ---ajde ako je netko farbao sam kompresorom neka podjeli sa mnom svoja iskustva (pozitivna/negativna)?
Na šta treba paziti i sl.
I kojim redoslijedom?
Ovako bi ja : primer-šprickit-primer(kažu da je ovako za plastiku najbolje)-i sad boja s lakom ili bez, pa lak ili?
i kako da naštimam da mi kompresor šprica? široko-usko-izmedju?
--- Kraj citata ---
Od koliko si litara nabavio kompresor ? Ako ćeš da ti sve ispadne kako treba potreban ti je minimalno 100 litarski i to je skoro na knap. Manji brzo potroše zrak i stalno se uključuju pa ti onda ne šprica nego pljuva. Ja sam definitivno za boju pa onda poslije lak. Koju boju ćeš stavit na skut ? Ja sam nedavno svog farbao u zelenu al mi je bila potrebna bijela podloga. Tako da sam potrošio za Leonarda o,5 kg bijele podloge i od 1 kg zelene baze ostalo mi cca 1 dcl boje, al je zato zaliven kako treba. Pobornik sam onoga da kad nešto farbaš onda to napraviš kako treba i ne treba šparati na boji. Naravno puno toga ovisi i od financijske situacije.Toliko od mene.
speed:
--- Citat: keka - 15 Travanj, 2008, 19:29:45 ---jl se to baš utvrdjivac zove?
mislim šta da pitam u bojama i lakovima?
--- Kraj citata ---
dobar dan,meni treba 2k boje 7 dcl i sve sta s tim ide,znaci utvrdjivaca 5 dcl i razrijedjivaca 5 dcl,izaberes koju oces boju platis i bok,,zasto ti treba kompresor od 100 l,treba znat nastalat spricu,ja sam pojao sa 24 l kompresorom i vidi kako je ispalo
Leonardo:
Ma sve je to ok. i količina boje i kompresor od 25 lit. nama običnim smrtnicima i super nam ispadne, ali kad ti pogleda iskusni autolakirer vidiš da i nije sve tako bajno ma koliko se to nama činilo.
gun_rider:
De ne serite...možeš bojat i sa onim najmanjim kompresorom samo pazi da ti se tlak kompresora vrti od 3.5-4 bara, to je najoptimalnije...kad padne ispod 3.5 bara sačekaš 10-ak sekundi i nastaviš bojat...šta kompresor ima više litara možeš brže radit...ovako laganini sve i nema razlike na kraju.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju