Ostalo > Motocikli

Razvoj 2t DIAAE (direct injected air assisted engine) masine

<< < (4/6) > >>

JogFromYamaha:
gle postoje 3 glavna razloga zakaj se ide na ajnspric
1) eko norme i potrosnja
danas su ekonorme tako sjebane da fergazer masina s rezom ne dolazi u obzir jer plinovi ne zadovoljavaju jednostavno a i potrosnja krosera dok ga se trka je do 15l veoma lako
znaci ili zastopati rezu s katalizatorom i stavit manji fergazer = manje snage i vise kosta
ili ajnspric i otvoreni spuh
manje plinova = manje poreza koji oni moraju placat

2) problem oko odaziva gasa
2t ti ima problem kriticnog protoka plinova
odnosno max okretni moment se ne postize jer dok otvoris gas treba prooci odredeno vrijeme dok se protok zraka ne uspostavi i karb optimalno mjesa u tom momentu motor pije i zaljeva ga se a nejde
ajnspric nema problema s time jer on ubrizgava tolko kolko mu tocno treba i pod pritiskom znaci to nije problem

3) pouzdanost
karbovi nisu bas previse pouzdani pogotovo ovi kaj se drkaju za trku s prestelavanjima za svaku temperaturu i visinu i jos 1000 stvari znaci karb je jako brzo potrosna roba, ajnspric ima senzore i sam sve pristela

ja znam decke koji trkaju ktm i husaberg i njima je karb ono sezona, sezona i pol i ide drugi jer ga razjebu od prestelavanja pred svake utrke da je to nevjerojatno

Iwo SR Tuono:
Bravo jog
Ovo je realna buducnost jer 4T je golly q kad se stane sa cvajom s prenaštelanom 28icom  :laughing6:

Port injection je bolje rjesenje,da je tad aprilia izasla s tom tehnologijom na SRu,sad bi gledali drugi film

JogFromYamaha:
kakva 28ica 34 36 i 38 ispod nista  :toothy12:
a 4t kroseri su smece j#bote 300cc u terenu ide bolje od 650cc 4t masine jer je duplo laksi i agilniji

Ruff Ryder:

--- Citat: JogFromYamaha - 10 Travanj, 2012, 11:53:37 ---kakva 28ica 34 36 i 38 ispod nista  :toothy12:
a 4t kroseri su smece j#bote 300cc u terenu ide bolje od 650cc 4t masine jer je duplo laksi i agilniji

--- Kraj citata ---
a sta 4t nije smece ?
pogle motogp na sta sad lici  :angry7:

JogFromYamaha:
odkad su 2t segment izbacili iz motogp-a je to glupost
sjecam se jos dok je vozio dohan onu svoju nsr500 to je bilo nes za gledat

vrjeme je da marke kao aprilija, cagiva, honda, suzuki i yamaha osvjeze 2t motore i da ponovno imamo 2t jurilice na cesti

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju